IKKE BARE SKAVLAN: Gunhild Stordalen fotografert hos Skavlan. Intervjuet ble gjort på mandag og sendes fredag kveld. Men denne uken har også Aftenpostens A-magasinet et intervju med henne. Foto: NRK,

Forteller om sykdommen i A-magasinet: Gunhild Stordalen: - På vei til å bli frisk igjen

– Det føles som om jeg har fått ny motor. Det er helt fantastisk. Samtidig kjennes det nesten urettferdig at jeg kan sitte her, på vei til å bli frisk igjen, sier Gunhild Stordalen som ikke vet hva hun skulle gjort uten ektemannen Petter og hans støtte.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gunhild Stordalen er intervjuet i Aftenposten A-magasinet som kommer ut fredag og der forteller hun blant annet dette.

Denne helgen forteller hun selv for første gang om sykdommen og hvordan livet er etter at hun ble skrevet ut fra sykehuset i januar etter en beintøff cellegift kur.

– Jeg pleide å tenke at jeg hadde 50 år på å gjøre mitt for å redde verden. Nå hadde jeg kanskje bare to. Dette høres kanskje merkelig ut, men fra ren og skjær fortvilelse voks­te det frem et nytt prosjekt. Mitt livs challenge, som ga meg ny energi og motivasjon og ble en spire til glede: Tanken på hvor mye det faktisk er mulig å få til i løpet av et par år, sier Gunhild Stordalen videre.

Foruten intervjuet i A-magasinet, hvor Aftenposten torsdag kveld har frigitt noen sitater, er Gunhild Stordalen også gjest hos Skavlan på NRK1 fredag kveld. Intervjuet ble gjort mandag, men hva de to snakket om er en hemmelighet inntil programmet sendes.

Får ros

Allerede i løpet av torsdag høstet Gunhild Stordalen mange lovord for at hun stilte opp i TV-intervjuet uten parykk.

– Alle er til en viss grad opptatt av utseendet sitt. Ansiktet kan du aldri skjule. Å ende med et ødelagt ansikt, ville være som alltid å gå rundt med merkelappen syk. Ingen ønsker det, sier Gunhild Stordalen til A-magasinet.

Hun hyller også ektemannen Petter Stordalen for støtten han har gitt henne gjennom behandlingen. I januar i år fortalte han til VG at behandlingen hadde vært vellykket.

– Gunhild er kommet gjennom behandlingen med cellegift, og stamcellene er ført tilbake. Behandlingen har vært vellykket, og hun er nå skrevet ut fra sykehuset og har startet med rehabiliteringen, sa Petter Stordalen i et intervjuet.

Han understreket den gang at det likevel er langt igjen, og at det å bli overført fra sykehuset til rehabilitering er et forventet steg i behandlingsprosessen.

– Det er fortsatt stor infeksjonsfare og det vil ta lang tid før immunsystemet er gjenoppbygget og vi ser effekten av behandlingen, sa Stordalen.

Våknet med smerter

Gunhild Stordalen har vært til behandling i Nederland siden kort tid etter at hun fikk diagnosen i oktober i fjor, og Petter Stordalen har vært sammen med henne mesteparten av tiden.

– Jeg våknet om nettene av smerter, vekket Petter og gråt. Det var som at jeg kunne kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredde seg i kroppen min, sa Gunhild Stordalen til Dagens Næringsliv som først skrev om hennes sykdom i november i fjor.

Da fortalte hun om hvordan sykdommen som rammer huden. Først på fingrene, for så å spre seg over hele kroppen. Huden blir så tykk og stiv at bevegeligheten begrenses. Samtidig kan sykdommen ramme spiserøret, magesekken, nyrene, tynntarmen, lungene og hjertet.

FØR HUN BLE SYK: Gunhild og Petter Stordalen fotografert under åpningen av hotellet The Thief på Tjuvholmen. Foto:Frode Hansen,VG

– Jeg spurte overlegen på Rikshospitalet: «Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?» Og da sa han: «Det snakker vi ikke om nå», fortalte Gunhild Stordalen til Dagens Næringsliv.

I januar i år snakket også en åpenhjertig Petter Stordalen om konas sykdom og den kampen både hun og de kjemper sammen under feiringen av Nordic Choice-hotellkjeden 25-års jubileum i Stockholm. Hun fulgte konferansen direkte via videolink og hørte ektemannen si påhør av alle de 2500 fremmøtte:

– Jeg elsker deg, savner deg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder