ANMELDT FOR CAROLA-STUNT: En bartender er anmeldt for å ha krenket en kvinnes seksuelle legning, etter å ha fremført en strofe fra Carola Häggkvists låt «Tommy tycker om mig». Foto:Nils Bjåland,VG

Svensk bartender anmeldt for å ha sunget Carola-sang

Nei, han er ikke anmeldt for sin dårlige sangstemme. En kvinnelig gjest mener derimot han krenket hennes seksuelle legning, da han sang «Tommy tycker om mig» for henne.

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fem år gammel

Hendelsen fant sted i Gøteborg i høst, kort tid etter at Carola Häggkvist var hedersgjest i TV4s «Så mycket bättre», tilsvarende norske «Hver gang vi møtes», skriver Aftonbladet.

Etter at den svenskfinske artisten Love Antell hadde fremført sin tolkning av låten «Tommy tycker om mig», kom avsløringen om at Carola hadde vært intim med en annen kvinne, på 1980-tallet.

Like etter at programmet ble sendt på TV, besøkte en 39 år gammel kvinne en pub i den den svenske byen, sammen med en venninne. Da en av de mannlige bartenderne skulle servere øl til de to kvinnene, brøt han ut i sang, og fremførte sin egen versjon av «Tommy tycker om mig».

Det falt imidlertid ikke like godt i smak for 39-åringen, som det gjorde for Carola.

Kvinnen tolket nemlig den lille opptredenen som en krenkelse av sin seksuelle legning, og anmeldte bartenderen til Diskrimineringsombudsmannen (DO).

«Stemningen i lokalet var rå. Nesten kun menn. Bartenderen siktet åpenbart til at Carola tidligere den uken hadde kommet ut med sine lesbiske erfaringer. Han lo høyt etter at han hadde sunget, og det var åpenbart at han vitset på vår bekostning», skriver kvinnen i anmeldelsen, som den svenske avisen refererer til.

Ifølge pressesekretær i DO, Sonya Aho, må det være snakk om et brudd som tydelig er koblet til et punkt på listen over diskrimineringsgrunner, dersom det skal få konsekvenser. Slike grunner kan være kjønn, etnisk tilhørighet, religion, funksjonshemming, eller som i dette tilfellet; seksuell legning.

– Seksuell legning inngår jo i disse grunnene, men det er vanskelig å si om det kan være diskriminering å synge denne låten. Det er helt avhengig av situasjonen, sier hun til Aftonbladet.

Det er usikkert om DO vil innlede videre gransking av saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder