PÅ FEST: John Fredriksen sine tvillingdøtre, Cecilie Astrup Fredriksen og Kathrine Astrup Fredriksen, er på fjerdeplass på listen over verdens søteste - og rikeste - arvinger. Her er alle tre på julebord i 2008. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Amerikansk kåring: - Verdens søteste milliardærarvinger

(VG Nett) Et amerikansk listenettsted har rangert døtrene som skal arve noen av verdens største formuer - på listen er de norske Fredriksen-tvillingene Kathrine og Cecilie (27).

  • Martine Lunder Brenne

Basert på økonomitidsskriftet Forbes sine rangeringer over verdens rikeste, har listenettstedet theazon.com plukket ut det de mener er «verdens søteste arvinger», og deretter rangert dem etter størrelsen på arven.

minMote: De er verdens mektigste kvinner

TOPP TRE: Marta Ortega Pérez, Samantha Perelman og Georgina Bloomberg topper listen. Foto: Fotomontasje (Bulls, wenn.com, Ap)


Nettstedet har funnet døtrene til noen av verdens rikeste menn, og deretter rangert dem etter familieformue.

På fjerdeplass er de norske Fredriksen-tvillingene Kathrine og Cecilie Fredriksen (27) - en ikke ubetydelig plassering, mener redaktør på næringslivsnettstedet E24, Per Valebrokk.

- Å havne på en sånn liste, hvor fjollete den enn er, gjør at de havner på radaren til internasjonalt næringsliv, sier Valebrokk til VG Nett.

PÅ VISNING: Her er Fredriksen-tvillingene på Moods of Norway-visning med jeansdesigner Mariam Nouiran tidligere i sommer. Foto: Scanpix


Den norske skipsrederen John Fredriksen (66) er nummer 72 på «Verdens rikeste»-listen til Forbes fra 2010
og begge døtrene sitter i styrer i sin fars selskaper.

Å være arving til et imperium i Fredriksen-klasse er ikke bare enkelt, mener Valebrokk.

- Som arving stiller man på en måte på minussiden når det gjelder troverdighet, og Fredriksen-døtrene har mye å bevise. Det virker som om de er ambisiøse på firmaets vegne. Og ja, de er heldige, men de har ingen lett jobb foran seg med å gjøre imperiet til sitt eget. Jeg mener de skal ha respekt for at de faktisk ønsker å gjøre det, sier Valebrokk.

LES OGSÅ: Fredriksen-tvillinger i Petras jetset-bryllup

PAPPAJENTE: Tamara Ecclestone er datter av Formel 1-milliardær Bernie Ecclestone. Hun legger ikke skjul på at hun bruker pappas penger, men tjener også sine egne på å være undertøysmodell. Foto: wenn.com

Aller øverst troner spanske Maria Ortega Pérez, datteren til Spanias rikeste mann Amancio Ortega Gaona. Familieformuen er på 25 millioner dollar ifølge økonomitidsskriftet Forbes, og Maria skal arve moteimperiet Inditex, som rommer blant annet kjedene Zara, Bershka og Massimo Dutti.

På andreplass er datteren til New York-borgemester Michael Bloomberg, Georgina Bloomberg, mens nummer tre er datteren til den amerikanske forretningsmannen Ron Perelman, Samantha Perelman.

RIKE DØTRE: Amanda Herst, Dylan Lauren, Holly Branson og Charlotte Casiraghi er på henholdsvis 5., 6., 9. og 10. plass. Foto: Fotomontasje (Pa Photos, wenn.com)


Etter Fredriksen-tvillingene kommer den smellvakre sositetsjenta Amanda Hearst, som også jobber som modell.

Hun er arvingen til Hearst-familiens media-imperium, som besår av både magasiner, aviser og tidsskrifter.

Nummer fem er nok en motearving - nemlig Ralph Laurens datter Dylan Lauren.

I tillegg til designerarven eier hun verdens største godteributikk, Dylan's Candy Bar i New York.

LES OGSÅ: Petra og Tamara har som jobb å bruke pappas milliarder

På listen er også Bernie Ecclestones datter Tamara Ecclestone, som foruten å bruke sin fars milliarder også har blitt undertøysmodell.

Hennes søster, Petra Ecclestone, kan også en ting eller to om å bruke penger, og giftet seg tidligere i sommer i et overdådig kjendisbryllup i Roma.

Det er også et kongelig innslag på listen - aller sist er Grace Kellys barnebarn Charlotte Casiraghi, som allerede er utpekt som de kongeliges nye «it-girl».

Datteren til prinsesse Caroline skal ikke bare arve Grimaldi-familiens Monaco-millioner, men har allerede fått en liten forskuddsgave - sin egen øy i Italia.

Dette er hele listen:

1. Marta Ortega Pérez (28)
2. Georgina Bloomberg (29)
3. Samantha Perelman (22)
4. Cecilie og Kathrine Fredriksen (27)
5. Amanda Hearst (28)
6. Dylan Lauren (38)
7. Tamara Ecclestone (27)
8. Ariana Rockefeller (30)
9. Holly Branson (30)
10. Charlotte Casiraghi (25)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder