BildetekstTV 2-DOKUMENTAR: Wenche Foss i dokumentaren «Wenche Foss - en levende diva,» som sendes på TV 2 i kveld klokken 21.25. Den er laget av regissør Mona C. Bjørnstad og fotograf Svein H. Lian. Foto: TV 2

Ulykkelig Wenche Foss forsøkte selvmord

Dypt ulykkelig forelsket prøvde Wenche Foss (86) å ta sitt eget liv to ganger fordi hun ikke kunne få mannen hun ville ha. Det forteller hun selv i en dokumentar på TV 2.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Åpen Wenche forteller:I den 55 minutter lange dokumentaren «Wenche Foss - en levende diva», som TV2 sender i kveld, møter publikum en åpenhjertig Wenche Foss som blant annet forteller om hvordan det var å bli skilt i 1950, om den dårlige samvittigheten overfor sønnen Fabian - og om ulykkelig forelskelse som nær endte i døden.

- Jeg var ulykkelig forelsket, og jeg ville begå selvmord i Sverige. Det er riktig, det er derfor jeg ikke liker Stockholm. Det er riktig. Men han var gift så det gikk ikke, sier Wenche Foss i TV2-dokumentaren og forteller at hun forsøkte å ta sitt liv to ganger.

Wenche Foss har alltid vært opptatt av å være åpen, og har ikke lagt skjul på at det i hennes liv har vært mye dramatikk og sorg innimellom suksessene. Hun opplevde å miste sønnen Tommeliten da han var fire år gammel, og hun har selv kjempet mot kreften. Til VG forteller hun at det var ekstra viktig i denne dokumentaren:

- Jeg har jo alltid vært åpen. Og jeg tenker alltid på at jeg håper det blir til glede for noen. Jeg trenger jo egentlig ikke PR nå, siden jeg ikke har noe teater å spille på, men denne TV-dokumentaren kan være hyggelig å ha for dem som kommer etter meg, sier hun - og tar en pause.

- Ja, for jeg tror ikke jeg lever lenge nå. Jeg har en bestemt følelse av at jeg ikke har så lenge igjen.

- Hvordan kan du si det?

- Nei, jeg vil ikke snakke mer om det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder