NY SERIE: Dette bildet er fra innspillingen av serien «Swedish Dicks» med Peter Stormare og Keanu Reeves i Los Angeles. Foto: Hallgrim Haug , Viaplay

Keanu Reeves spiller i ny serie med svenske skuespillere

Med den kjente Hollywood-stjernen på laget tar Viaplay opp kampen mot Netflix og lanserer egen originalserie.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Til høsten blir Matrix-stjernen Keanu Reeves å se i Viaplay-serien «Swedish Dicks».

Serien spilles i disse dager inn i Los Angeles, og i hovedrollene finner man svenskene Peter Stormare og Johan Glans.

Les også: Disse seriene kommer i 2016

– Jeg er veldig glad for å være en del av Swedish Dicks, og jeg liker spesielt hvor progresjonsfokusert serien er. Manusene er veldig bra, og ikke minst var det flott å ha en mulighet til å jobbe med Peter Stormare igjen, forteller Keanu Reeves gjennom en pressemelding fra Viaplay.

Les også: Keanu Reeves knuste paparazzi i retten

Skal løse mordgåte

Swedish Dicks er en komedie med handling fra Downtown Los Angeles.

I serien følger man eks-stuntmann Ingmar, spilt av Peter Stormare, og hans liv som en litt amatørmessig privatetterforsker. En dag tar hans stakkarslige liv en ny vending når han møter Axel, spilt av Johan Glans, som er en tidligere DJ med en viss suksess.

Stormare i 2007: – Derfor sa jeg nei til «Lost»

De går sammen for å starte et eget detektivfirma med navnet Swedish Dicks. Serien følger paret gjennom en rekke utfordringer, men fortiden innhenter dem når de må løse mordgåten på Ingmars tidligere stuntpartner Tex, spilt av Keanu Reeves.

− Det er en herlig miks av lett og mørk humor, og det var utrolig gøy å spille inn, sier showrunner Peter Settman i den samme pressemeldingen.

– Jeg tror oppsettet for serien, hvor man løser en sak hver episode, men følger samtidig et større mysterium som strekker seg over hele sesongen, gjør serien perfekt for «binge-watching», sier Settman.

2001: Keanu Reeves' kjæreste omkom

Mener serien har stort potensial

I tillegg til Stormare, Glans og Reeves så har serien med skuespillere som Vivian Bang, Felisha Cooper, Traci Lords og Eric Roberts.

− Med Keanu Reeves på et allerede spennende lag er jeg sikker på at serien vil tatt godt imot, ikke bare i Norge og Norden, men også i USA, forteller produsent Glenn Lund.

Les også: Harald Zwart samarbeider med Keanu Reeves

Administrerende direktør i Viaplay, Jonas Karlén, mener at serieproduksjonen tar strømmetjenesten ett steg videre i riktig retning.

− Swedish Dicks er vår første egenproduserte serie, og gjør oss til en del av en eksklusiv gruppe selskaper som Amazon og Netflix, som lager eget innhold for strømming. Det at vi har fått med så talentfulle skuespillere synes jeg reflekterer potensialet til denne serien, forteller Jonas Karlén.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder