Filmstjernen Alan Rickman er død

Britiske Alan Rickman, kjent fra «Harry Potter» og «Love Actually», er død av kreft.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den britiske stjernens familie bekrefter torsdag at han døde i London, skriver The Guardian.

«Skuespiller Alan Rickman døde av kreft, 69 år gammel. Han var omgitt av familie og venner», heter det i en offisiell uttalelse fra familien, ifølge BBC.

Verdenskjente roller

Alan Rickman er kjent fra en rekke store filmer, ikke minst som karakteren Severus Slur i «Harry Potter», samt for rollen som Harry, i den evige juleklassikeren «Love Actually» – mannen som faller for sin mystiske kollega, og ssom sårer sin kone Karen (spilt av Emma Thompson) ved å kjøpe en svært personlig julepresang til sin unge flørt.

Til BBC sier Emma Thompson (56) i en skriftlig uttalelse at hun har det tungt.

«Alan var min venn, og dette er hardt å skrive, fordi jeg akkurat har kysset ham farvel. Det jeg minnes sterkest i denne smertefulle avskjedsstunden, er hans humor, intelligens, visdom og godhet».

KLASSIKER: Emma Thompson og Alan Rickman i «Love Actually» fra 2003. Foto: Peter Mountain , © 2003 Universal Studios

Rickman hadde ingen barn, men etterlater seg kona Rima Horton, som han giftet seg med i New York, i 2012.

Også Potter-forfatter J. K. Rowling (50) sørger. Hun skriver på Twitter:

«Det finnes ikke ord for å uttrykke hvor sjokkert og knust jeg er over å høre om Alan Rickmans bortgang. Tankene mine går til Rima og resten av Alans familie. De har mistet en bit av hjertene sine».

STJERNELAG: F.v.: Michael Gambon, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint og Alan Rickman på «Harry Potter»-premiere i 2009. Foto: Peter Kramer , AP

Emma Watson (25) spilte mot Rickman i «Harry Potter». Hun var i går raskt ute med å uttrykke sin sorg på Twitter:

«Jeg er så trist over å høre om Alan i dag. Jeg føler meg heldig som har fått jobbe med og tilbringe tid med en så spesiell mann og skuespiller. Jeg kommer virkelig til å savne samtalene våre. Hvil i fred, Alan. Vi elsker deg

Les også: Dette «Harry Potter»-drapet angrer J.K Rowling på

Rickman har i tillegg spilt rollen som Hans Gruber i «Die Hard», og han har spilt i «Robin Hood».

I tillegg omtales skuespilleren i hjemlandet som et gigant på teaterscenen – både som skuespiller og regissør.

Skuespillerveteranen har for øvrig gitt stemme til en av karakterene i Disney-filmen «Alice Through the Looking Glass», som har premiere i løpet av 2016.

Ved siden av yrket som film- og teaterskuespiller var Rickman aktiv i politikken, for Labour Party. Senest i desember stilte han opp for en studentorganisasjon i deres veldedighetskampanje for å hjelpe flyktninger.

To på kort tid

Det er andre gang i løpet av få dager at britene mister en av sine kjæreste celebriteter. I likhet med Rickman ble også David Bowie, som døde av kreft 10. januar, bare 69 år. Både Rickman og Bowie har skjermet privatlivet og sykdomsforløpet for offentligheten, så begge dødsfallene har slått ned som en bombe.

POPULÆR: Alan Rickman, her på en premiere for en tid tilbake, holdt sykdommen skjult for offentligheten. Foto: Olivia Harris , Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder