LYKKEN SNUDDE: Vendela Kirsebom og Ewald Eilertsen skal nok en gang i retten. Her er de fotografert i 2007 i forbindelse med reality-programmet «Top Model». Foto:Daniel Lauten/ VG,

Vendela Kirsebom tilbake i retten

Rettsstriden fortsetter mellom den tidligere supermodellen og hennes eks-samboer Ewald Eilertsen.

  • Sofie Braseth

Artikkelen er over fire år gammel

I februar i år møtte Vendela Kirsebom (48) eks-samboeren Ewald Eilertsen (54) i Follo tingrett. 29. juni skal partene igjen møtes i retten, etter at Eilertsen angivelig ikke har betalt oppgjøret som skal være på 1,2 millioner kroner.

Den tidligere supermodellen ble stevnet av Eilertsen i 2014, etter uenigheter om det økonomiske oppgjøret etter at paret flyttet fra hverandre tidligere samme år.

Kirsebom fikk medhold på alle punkter som resultat av den to dager lange rettssaken i februar. Ifølge Akershus Amtstidende ble Eilertsen dømt til å betale eks-samboeren 1,2 millioner kroner, en sum som innbefatter Kirseboms saksomkostninger og motsøksmål. Kirsebom ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte summen overfor VG.

Les også:Dette sa Kirsebom før den første rettssaken

– Tvangssalg

FORHANDLING: Vendela Kirsebom skal møte eks-samboeren i Follo tingrett neste uke. Her er hun fotografert i forbindelse med et tidligere intervju. Foto:Frode Hansen,VG

Fristen for å betale var 1. mai. 22. juni sier Kirsebom at hun ennå ikke fått pengene på konto. Nå går hun rettens vei for å sikre pengekravet.

– Han har misligholdt betalingen. Derfor har vi tatt ut arrest i noen eiendeler, og også fremsatt begjæring om tvangssalg av en eiendom han eier, sier Kirsebom.

Hun hevder at eks-samboeren har overdratt eiendeler til en tredjeperson.

– Tingretten skal ta stilling til om disse tingene er hans eller ikke.

29. juni skal partene møtes i Follo tingrett til muntlig forhandling.

Ifølge Kirsebom er flere av Eilertsens eiendeler tatt pant i. Disse eiendelene vil angivelig bli tvangssolgt for å sikre pengekravet.

– Vil salget av disse eiendelene dekke pengekravet?

– Jeg har ikke grunn til å tro at han har eiendeler nok til å dekke hele kravet.

Paret møttes for første gang under innspillingen av reality-programmet «Top Model» i 2007.

En ekstrem påkjenning

Kirsebom forteller at hun har opplevd det siste halvannet år som en ekstrem påkjenning.

Hun stiller seg uforstående til hvorfor hun ble stevnet i utgangspunktet, hvor han mente at han hadde et krav mot henne.

– Det er totalt absurd. Det har aldri vært noen som helst grunn i det hele tatt.

Det er advokat Randi Birgitte Bull ved Bull & co advokatfirma som fører saken for Kirsebom. Bull sier til VG at hun har positive

forventninger i forhold til sin klient foran forhandlingen i Follo tingrett 29. juni, og ønsker ikke å kommentere saken utover det.

– Sårt og trist

Ewald Eilertsen har blitt gjort kjent med påstandene fra hans eks-samboer.

– Det er veldig sårt og trist at jeg må betale for hennes private forbruk. Resten kan jeg ikke kommentere, sier Eilertsen.

Kirsebom har følgende å si til Eilertsens kommentar:

– Han satt selv i retten og innrømmet at han skyldte meg penger. Mitt motsøksmål baserte seg på at jeg har innfridd hans gjeld, sier 48-åringen til VG.

Eilertsen har ingen ytterligere kommentar til Kirseboms uttalelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder