Prinsesse Madeleine fikk en sønn

Svenske prinsesse Madeleine (33) og Chris O'Neill (40) fikk mandag en liten gutt. Han er 49 centimeter lang, og veide 3080 gram.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

To dager etter at storebror prins Carl Philip giftet seg med prinsesse Sofia, fikk prinsesse Madeleine sitt andre barn: en sønn. Det melder det svenske hoffet mandag.

Riksmarsalken Svante Lindqvist forteller at den lille prinsen ble født 13.45 mandag. Gutten var 49 centimeter lang, og veide 3080 gram. Ett år gamle Leonore har dermed blitt storesøster. Alt står bra til med både mor og barn.

Under en pressekonferanse opplyser jordmor at prinsesse Madeleine kom inn til sykehuset klokken seks mandag morgen, og at fødselen gikk fort. Klokken 13.45 var gutten født.

Gråt av glede

Den første reaksjonen var ifølge både jordmor og lege at paret gråt av glede etter fødselen.

Hun forteller videre at familien velger å bli på sykehuset over natten, og pressesjef Thorgren forteller at prinsesse Leonore med all sannsynlighet skal få møte lillebror i dag.

Fødselen av Sveriges nye prins skjedde litt før termin. Ifølge legen og jordmoren skal prinsesseparet ha visst at det skulle komme en liten gutt.

Thorgren sa under pressekonferansen at de forhåpentligvis vil dele bilder av den lille prinsen og hele familien mandag kveld.

Foto: ,

Termin rundt nå

På bryllupsdagen til prins Carl Philip og Sofia Hellqvist var det et populært tema i svenske medier om prinsesse Madeleine kunne komme til å føde denne helgen og dermed ta oppmerksomhet fra bryllupsfeiringen til broren.

Termindatoen er oppgitt å være i slutten av juni, men tradisjonen er å oppgi en dato et par uker etter den reelle terminen. Det ble ingen fødsel i helgen, men to dager etter brorens storstilte bryllup kom meldingen om at den svenske kongefamilien har fått en liten prins.

Hva synes du den lille prinsen skal hete? Kom med ditt forslag i kommentarfeltet!

Barn nummer to

Det var i midten av desember som prinsessefamilien avslørte at de ventet barn nummer to, kun ti måneder etter at prinsesse Leonore var blitt født.

– Vi er veldig glade, og ser frem til å få et nytt medlem til vår familie, sa prinsesse Madeleine og O'Neill i en pressemelding fra det svenske kongehuset.

Også norske rojale eksperter lar seg begeistre over den nye tilkomsten til det svenske kongehuset.

– Veldig hyggelige nyheter fra Stockholm. Jeg må si det går unna i den svenske kongefamilien . Bryllup lørdag – og barnefødsel mandag ! Madeleine må virkelig ha vært dagsventende i brorens bryllup, sier TV2s kongeekspert, Kjell Arne Totland til VG.

Den lille prinsen er nummer seks i den svenske tronfølge etter kronprinsesse Victoria og hennes datter Estelle, prins Carl Philip, prinsesse Madeleine og hennes datter prinsesse Leonore.

TRE BLE FIRE: Mandag utøket familien, og prinsesse Madeleine og Chris O'Neill er nå tobarnsforeldre. Her er de med datteren Leonore under helgens bryllup. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Les også: Slik var det forrige gang: Fødte på luksussykehus

Prinsesse Madeleine og O'Neill giftet seg i for ganske nøyaktig to år siden, og i februar i fjor fikk de sitt første barn, datteren Leonore. Hun ble født på et sykehus i New York.

Les også: Derfor heter den svenske prinsessen Leonore

Etter noen år i USA valgte den lille familien å flytte hjem til Sverige - men O'Neill har imidlertid byttet base, og er nå registrert i Storbritannia.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder