FEMINIST: Zara Larsson, her avbildet under Nobelkonserten for to år siden, tar et oppgjør med personene som har kritisert, truet og trakassert henne i sosiale medier. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Svensk popyndlings beskjed til netthaterne: - Vil du fortsatt slå meg i hjel?

Den svenske artisten Zara Larsson (17) tar et knallhardt
oppgjør med menneskene som har truet og trakassert henne.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

– Du som synes jeg er ekkel og burde dø: Du får mene det. Det finnes ingen som passer på hva alle mennesker tenker eller hva du og din kompis snakker om på pauserommet når dere er alene, sier den svenske popstjernen

– Men når du publiserer det et sted, så begår du et lovbrudd.

Larsson kom med uttalelsen i forbindelse med programmet «Sommar» på svenske P1, hvor hun var gjesteprogramleder lørdag, melder Aftonbladet.

17-åringen er et av de heteste popnavnene i Sverige og kan blant annet skilte med nesten 750.000 følgere på Instagram. Selv har hun tidligere sagt at hun drømmer om å selge 40 millioner album, få sitt eget plateselskap, bli multimilliardær og å redde verden, skriver avisen.

Allerede som 10-åring vant hun den svenske versjonen av «Norske talenter» og VGs anmelder sammenlignet jenta med Rihanna.

I programmet tar Larsson blant annet opp truslene, kritikken og netthatet hun har blitt utsatt for i sosiale medier etter flere av sine feministiske utsagn.

– Jeg hater machokulturen, fordi det er et skjevt ideal som gutter føler seg tvunget til å leve etter. Jeg hater machokulturen fordi den oppmuntrer til vold, sa hun.

Sett denne? Avicii samarbeider med «Orange is the New Black»-stjerne

Kranglet med eks-stjerne

Sangeren, som omtaler seg selv som en feminist, havnet tidligere denne måneden i bråk da hun kritiserte musikkfestivalen Bråvalla for å ha booket langt flere menn enn kvinner.

17-åringen spilte selv under festivalen, sammen med kjente artister som Calvin Harris, Robbie Williams og Deadmau5, men reagerte på at hun, som selv toppet listen over de 15 Bråvalla-aktuelle artistene med flest Spotify-avspillinger, måtte spille tidlig på kvelden, før hovedattraksjonene.

Blant dem som kritiserte 17-åringen var artisten Günther, som blant annet uttalte at hans yngre kollega burde «komme tilbake når du har erfaring og perspektiv på livet».

– What the fuck, jeg trodde han var død? lød svaret fra den svenske popyndlingen.

Les også: Zara Larsson før VG-lista-showet: – Har vært nervæs i én måned

– Vil du fortsatt slå meg i hjel?

Den svenske artisten tar seg samtidig tid til å takke alle de som har støttet henne den siste tiden, men hadde også en egen beskjed til alle menn som tror hun ikke er noen stor fan av det motsatte kjønn.

Les også: Folkekjær svensk artist død

– Jeg vil at du som hører på skal forstå at jeg ikke hater menn eller gutter som individer. Jeg vil at du som hører på skal forstå at mannshatet er rettet mot patriarkatet og machokulturen. Hvis du har forstått dette: Vil du fortsatt voldta meg? Vil du fortsatt slå meg i hjel? Vil du fortsatt se liket mitt? sa hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder