TERNINGKAST SEKS! Familien Heyerdahl feiret at den nye Kon-Tiki-filmen stod til forventingene på Aker Brygge i går. Fra venstre: Pernille, Åshild, Thor, Thor Andreas (gutten), Grethe og Thor Heyerdahl jr. Foto: Jørgen Braastad.

Thor Heyerdahl jr. rørt av Kon-Tiki-filmen

- Jeg fikk en stor klump i halsen

(VG Nett) I går ble den nye Kon-Tiki-filmen vist i all hemmelighet for Thor Heyerdahls etterkommere. De spår at filmen blir en stor suksess.

  • Guro Havro Bjørnstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

VG møtte familien like etter den hemmelige førvisningen på Filmens Hus i Oslo. De var både lettet og glade over at filmen stod til forventingene, og vel så det.

- Jeg syns at filmen var fabelaktig god. Jeg og hele min familie er så begeistret! Jeg er virkelig imponert og gledelig overrasket, jeg har rett og slett ingen innvendinger mot den. Jeg er overbevist over at min far også ville ha likt den, forteller en stolt sønn, Thor Heyerdahl jr.

Den nye Kon-Tiki-filmen kommer på kino i Norge 24. august, der Pål Sverre Hagen har rollen som Thor Heyerdahl og Agnes Kittelsen har rollen som Heyerdahls første kone, Liv.

Saken fortsetter under bildet.

HEMMELIG VISNING: Heyerdahl-familien fikk i går se den nye Kon-Tiki-filmen for første gang. Fra venstre: Grethe, Thor, Pernille, Åshild, Thor Andreas og Thor Heyerdahl. Foto: Jørgen Braastad.


- Pål Sverre portretterte min far på en glimrende måte. Men jeg er også spesielt glad for at denne filmen også er i honnør til min mor, som ble helt nydelig fremstilt av Agnes. De gjorde det så godt at jeg mot slutten av filmen faktisk fikk en stor klump i halsen, forteller Thor jr. og legger til:

- Det var faktisk flere i familien som felte tårer under filmen.

Store deler av Heyerdahl-familien var til stede på den private visningen, i tillegg til familien til Knut Haugland som var en del av mannskapet på Kon-Tiki-ferden.

Knut Hauglands kone Ingeborg var også til stede, hun er over 90 år gammel. Thor Heyerdahl jr. forteller at alle som var på den hemmelige visningen var fornøyd med filmen.

- Jeg hadde aldri drømt om at den skulle bli som dette, den har overgått alle forventninger. Jeg var meget skeptisk til filmen egentlig, på grunn av at det er jo mine foreldres liv som blir dramatisert. De har tatt seg noen kunstneriske friheter, men de frihetene de har tatt er jeg helt enig i, forteller han.

Saken fortsetter under bildet.

NY KON-TIKI-FILM: Den nye filmatiseringen av Kon-Tiki-ferden blir vist på norske kinoer i slutten av august. Foto: Nordisk Film.


Thor Andreas Heyerdahl, barnebarnet til Thor Heyerdahl syns at filmen var spennende.

- Det skumleste var stormen. Det var ikke så skummelt med haiene, forteller han.

- Hadde du turt å dra på den samme flåteferden?

- Nei! svarer han med en gang, og ler.

Thor juniors kone Grethe var også fornøyd med den nye filmatiseringen.

- Vi er alle enstemmige, filmen står til terningkast seks. Det er godt at vi trygt kan anbefale filmen til andre, forteller hun, og legger til:

- Jeg er den eneste som har holdt ut med en Heyerdahl, det har aldri skjedd før at en Heyerdahl har hatt samme kone i 44 år, sier hun og ler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder