INTERVJUES: Karl Ove Knausgård og Linda Boström Knausgår er trekkplaster til en litteraturfestival i Danmark. Foto: Fotomontasje (Eivind Griffith Brænde og Tor Erik H. Mathiesen / VG)

Knausgård og kona på samme scene

Nå kommer også kona med bok om familielivet. Til uken er Linda Boström Knausgård gjest på samme litteraturfestival som sin mann, Karl Ove Knausgård, på Louisiana utenfor København.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Vi er veldig glade for dette, og betrakter de to som trekkplastre til en litteraturfestival som består av et riktig sterkt forfatterlag, sier Christian Lund, festivaldirektør på Louisiana.

Linda Boström Knausgård er kanskje Norges mest omskrevne kone. Familielivet er nøye beskrevet gjennom flere av bøkene til ektemannen. I høst kommer den sjette og siste boken i «Min kamp»-serien.

LES OGSÅ: Nå kommer den siste Knausgård-boka

Ekteparet Knausgård skal intervjues for åpen scene under hver sin timelange seanse. Karl Ove Knausgård var også invitert til festivalen i fjor.

- Det var en kjempestor suksess med et publikum som reagerte sterkt på hans forfatterskap. Danske forfattere har også blitt inspirert av Knausgårds måte å bruke sitt eget liv i det litterære arbeide, sier festivaldirektøren og viser at det i høst kommer nye bøker på danske forlag der forfatterne skriver selvbiografisk og drar inn deres eget liv i det de skriver.

- Kommer intervjuene med Karl Ove og Linda også til å handle om hvordan det er å stå i forfatterskapet som kjærester og ektepar?

- Nei, vi har en litterær tilnærming til det de skriver. For Karl Oves del kommer det å handle om bind seks og hele verket, sier Christian Lund som tidligere var kulturredaktør i Information.

Til uken kommer Linda Boström Knausgård ut med sin prosadebut, novellesamlingen «Grand Mal».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder