VIL VÆRE ÅPEN: Julienna Nygård har vært åpen om den vanskelige prosessen med å få barn. Bildet brukes med tillatelse. Foto: Pilotfrue

«Pilotfrue» spontanaborterte

Etter å ha vært åpen om kampen for å få barn i lang tid, delte
blogger Julianne Nygård (26) torsdag kveld at hun og ektemannen hadde mistet barnet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Én uke etter at Nygård, som blogger under navnet Pilotfrue, gledestrålende annonserte at hun var gravid, har hun nå fortalt omverdenen at hun har spontanabortert.

Bakgrunn: «Pilotfrue» er endelig gravid

«Jeg har aldri følt meg så tom» er overskriften på innlegget der hun forteller at hun har mistet barnet.

«Det var blod. Masse blod. Jeg trodde jeg skulle besvime.»

Dette var på tirsdag, og siden har Julianne tatt to blodprøver for å måle HCG-nivået som forteller om du er gravid eller ikke. Torsdag kveld fikk hun vite at nivået var synkende og at hun dermed har spontanabortert.

Prøverør

«Jeg er så lei meg og har aldri følt meg så tom. Heldigvis har jeg Ulrik her hos meg. Han er den av oss som klarer å holde motet oppe og tenke videre i denne grusomme situasjonen.» skriver hun.

Nygård har lenge blogget om prosessen hvor hun og ektemannen Ulrik Kvalheim Nygård (36) prøver å få barn, nå gjennom prøverørsbefruktning.

Prøverørsbehandling, eller IVF, er kunstig befruktning der egget fra kvinnen blir befruktet utenfor kroppen og så satt inn igjen. Ifølge Ønskebarn, en interesseorganisasjon for ufrivillig barnløse, er sannsynligheten for å lykkes omtrent 25 prosent per forsøk. Rundt 65 prosent lykkes etter tre forsøk.

Mer om blogg: Sophie Elise vurderer å flytte etter plaging

Valgte å dele nyheten tidlig

Da VG snakket med Nygård om graviditetsnyheten, spurte vi hva hun tenkte om å dele nyheten så tidlig i svangerskapet. Hun var da i sjette uke.

– Vi har vært åpne hele veien, så det er naturlig å dele det tidlig. Skulle vi være så uheldig å miste barnet, så vil vi være åpne om det også, sa hun da.

Fikk du med deg: «Mamma til Michelle» forlovet seg

VG har torsdag kveld vært i kontakt med Nygård som er innforstått med at vi omtaler saken, men som ikke ønsker å kommentere hendelsen ut over det som står i blogginnlegget.

Hun opplyser likevel at hun og mannen vil fortsette å jobbe med å bli gravide:

– Ja, vi gir ikke opp! skriver hun i en tekstmelding.

«Det er forferdelig vondt nå, men vi skal reise oss igjen, og når vi gjør det så skal vi legge en ny plan, selv om det å få barn føles helt umulig akkurat nå.» skriver hun i blogginnlegget.

Pilotfrue-bloggen ligger for tiden på sjuendeplass på Blogglisten.no med 23.500 unike brukere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder