ABBA-Anni-Frid i dyp sorg - datteren omkom

Anni-Frid Lyngstad-Reuss har mistet sin datter i en bilulykke. Den 30 år gamle Anne Lise-Lotte Casper omkom i USA 13. januar i år.

Artikkelen er over 22 år gammel

Da hadde hun siden tenårene vært bosatt i USA. Begravelsen fant sted i stillhet.

- Vi var som søsken. Jeg savner henne, sier stebroren Peter Grönvall til Aftonbladet. Anni-Frid og hennes nærmeste tar dødsfallet svært hardt.

- Det som har hendt er så utrolig tragisk. Men Anni-Frid vil ikke snakke om det. Det er privat, sier Görel Hansen, mangeårig ABBA-medarbeider som har hatt kontakt med Anni-Frid etter ulykken.

Nært forhold

Anni-Frid snakket åpent til Aftonbladet om sitt nære forhold til familien da hun utga en plate for et par år siden.

- Det er veldig mye kjærlighet mellom meg og mine barn, jeg er veldig glad i dem. Det eneste jeg ønsker er at jeg hadde gitt mine barn mer nærhet. Jeg er ikke så flink med fysisk kontakt.

Peter Grönvall vokste opp med Anne Lise-Lotte. Hun ble hans stesøster da Anni-Frid giftet seg med hans far Benny Andersson. Peters mor er Christina Österman og var Benny Anderssons ungdomskjæreste. Det var i sitt første ekteskap med Ragnar Fredriksson, en teppehandler fra Eskilstuna, at Anni-Frid fikk Anne Lise-Lotte og sønnen Hans.

Giftet seg

- Alle barna var som en familie. Vi kom hverandre svært nær, sier Peter Grönvall, som i dag arbeider som musiker og låtskriver.

Ann Lise-Lotte Casper flyttet til USA for å studere i tenårene, og var bosatt i byen Livonia. I 1988 giftet hun seg med amerikaneren Charles Geritt Casper i Eskilstuna. Paret fikk en sønn før de ble skilt.

Konge-venn

Anni-Frid har de siste 14 årene vært bosatt i Sveits. Hun er gift med prins Ruzzo Reuss, som er en av svenskekongens gode venner. Selv er hun venn av dronning Silvia, og de to kvinnene sitter begge i styret for organisasjonen Mentor Foundation.

- Kongeparet har kondolert personlig til Anni-Frid, sier hoffets pressetalsmann Elisabeth Tarras-Wahlberg til Aftonbladet.

Flere artikler

 1. Abba-Fridas mann døde

 2. Snakker ut i sjeldent intervju: ABBA-Frida: - Ensomhet naturlig for meg

 3. Åpner for ABBA-comeback

 4. Søndag feiret de Bjørn og Bennys 50 års-jubileum: ABBA sammen på scenen

 5. ABBA samles til 30-årsjubileum

Fra andre aviser

 1. ABBA-medlemmene gjenforenes

  Aftenposten
 2. ABBA-medlemmer på «Mamma Mia!»-premiere

  Fædrelandsvennen
 3. ABBA gjør comeback

  Bergens Tidende
 4. - ABBA kan ta over

  Fædrelandsvennen
 5. "Mamma mia" for en turistmagnet

  Aftenposten
 6. ABBA gir ut ny musikk etter 35 år

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder