AVSLØRER: «Harry Potter»-forfatteren avslører at karakterene Albus Humlesnurr og Gellert Grindelwald hadde et forhold til hverandre. Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

J.K. Rowling kritiseres for sen avsløring av karakterers legning

Forfatteren har avslørt at flere karakterer i «Harry Potter»-universet er homofile. Det får fansen til å reagere.

Forfatter J.K. Rowling avslørte nylig i et intervju at det er karakterene Albus Humlesnurr og Gellert Grindelwald som har et forhold til hverandre.

Flere fans er nå opprørte over at karakterene ikke har blitt portrettert som homofile i bøkene eller filmene.

– Forholdet deres var utrolig intenst. Det var lidenskapelig. Og det var et kjærlighetsforhold, sa Rowling i intervjuet.

les også

«Harry Potter»-stjernen i rullestol – venter på kneoperasjon

Videre utdyper forfatteren at hun har vært lite interessert i den seksuelle siden av forholdet, men er mer interessert i den følelsesmessige delen som karakterene har følt for hverandre.

– Men som i et hvilket som helst forhold, uansett homofil eller heterofil, vet ingen hvordan den andre personen føler det. Du kan ikke vite det, men du kan tro at du vet det, sier Rowling.

Får kritikk

Forfatteren har tidligere gått ut på Twitter og støttet LGBTQ-rettigheter (lesbian, gay, bisexual, trans and queer, red.anm.)

Rowling har også sagt at «Harry Potter»-skolen Galtvort gjør det samme, hvor det i ettertid har kommet frem at flere karakterer i «Harry Potter»-universet er homofile.

les også

Dødsfall, dop og utroskap: Slik gikk det med «Harry Potter»-stjernene

Pluss content

Flere fans mener imidlertid at det har lite for seg, fordi forfatteren har avslørt dette i ettertid av bøkene og filmene.

«J.K. Rowling bekrefter at noen karakterer i bøkene og filmene er homofile – utenom i bøkene og filmene selv», skriver en Twitter-bruker.

les også

– Å filme «Harry Potter» var et massivt offer

Ifølge CBS ønsker mange at karakterene skulle vært portrettert som homofile gjennom bøkene og filmene, og ikke bare i hennes visjon.

I wish JK Rowling would just leave Harry Potter alone, she damaged the franchise with The Cursed Child and she keep ... https://t.co/yQu899lTvG

En Twitter-bruker har tidligere skrevet til forfatteren at man ikke kan «se» at Albus Humlesnurr er homofil. Til det har Rowling svart:

«Kanskje fordi homofile folk ser akkurat ut som. folk?»

Fikk du med deg da barndomshjemmet til Harry Potter lå ute for salg?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder