Ansvarlig redaktør: - Ironisk.

TV 2: - Utvalgte personer får tilgang

MÅ UT: Ansvarlig redaktør Bjørnar Haugerud og daglig leder Eirik Wilhelm Engel Thorsen i Radio Nova, som ikke får laget radio på torsdag. Foto: Mattis Sandblad , VG

Radio Nova-redaksjonen fjernes før Bieber-besøket

Redaksjonen i Radio Nova må ut av Chateau Neuf når Justin Bieber kommer til Norge - og reagerer på sikkerhetsopplegget.

  • Angelica Hagen

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi hater ikke Justin Bieber. Men vi synes det er ironisk at en så kommersiell popstjerne skal gjøre at vi ikke får produsert musikkradio til de som liker annen type musikk, sier Bjørnar Haugerud, ansvarlig redaktør i Radio Nova.

Det var tidligere denne måneden det ble kjent at Justin Bieber kommer til Norge igjen for å gjeste «Senkveld» og holde en minikonsert på Chateau Neuf. Bieber har besøkt Norge to ganger tidligere - noe som har resultert i komplett kaos i hovedstaden.

NORGESAKTUELL: Justin Bieber kommer til Norge. Tidligere denne uken vant han fem MTV-priser. Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Radio Nova har sine lokaler inne på Stundentersamfundet Chateau Neuf, men grunnet sikkerhetstiltak må de altså flytte ut torsdagen Bieber inntar lokalene, sammen med de andre studentorganisasjonene på huset.

Var syk: Bjarte Tjøstheim tilbake i Radioresepsjonen

Radiokanalen er pliktet i henhold til Kringkastingsloven til å alltid ha lyd på lufta, og sikkerhetstiltakene har altså stukket kjepper i hjulene for produksjonen. Radio Nova har 35 forskjellige programmer og sender radio døgnet rundt.

– Vi synes sikkerthetsopplegget er litt for strengt, sier Eirik Wilhelm Engel Thorsen, daglig leder for kanalen.

Chris Christie kastet ut: Snakket for høyt

Må forberede ekstra

Defor må redaksjonen preprodusere innhold slik at kanalen kan holdes gående den aktuelle dagen. De må også utsette møtet der de bestemmer hvilke artister de skal ha i sine spillelister. Kanalen fikk beskjed om sikkerhetstiltakene for to uker siden.

– Det er en fin mulighet for Chateau Neuf rent økonomisk. Men at det er like strengt nå, som da Dalai Lama var på besøk, er litt komisk, mener de.

REDAKSJONEN: Det er over 150 frivillige som jobber i Radio Nova. Her er Albert Alfiler, Kristin Grydeland, Turner Jacobs, Fredrik Sveen, Edvard B. Moen, Sarah Bech-Sørensen, Stian Berghagene og Isak Ree Torgersen, i tillegg til Bjørnar Haugerud og Eirik Thorsen. Foto: Mattis Sandblad , VG

– Vi inviterer gjerne Justin Bieber opp på besøk til oss, da. Vi vet han liker å feste, så da kan han få en pils og så kan vi diskutere litt annen type musikk, ler de to, som ikke er sinte på grunn av hendelsen.

– Vi synes det i grunn er litt komisk, sier de.

Sjekk denne: Kjendisenes egne kjendis-selfies

Godt samarbeid

Likevel ser det ut til at ledelsen, på seks-syv stykker, får tilgang til lokalene torsdag for å sjekke at produksjonen de har planlagt går som den skal.

Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2 forteller at de har et meget godt samarbeid med Chateau Neuf.

– Radio Nova og de andre studentorganisasjonene på huset får sette opp en liste med personer, som med akkreditering får tilgang til organisasjonenes lokaler denne dagen, sier han.

De må i tillegg bruke en egen inngang, om lokalene er innenfor områdene TV 2 har leid.

Det er Det Norske Studentersamfund som har informert organisasjonen på huset om de spesielle forholdene denne torsdagen, men det er ProSec i samarbeid med TV 2 og produksjonsselskapet Plan-B TV som har ansvaret for sikkerheten under arrangementet.

Comebacket: – Fansen ikke hylende fjortis lenger

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder