BODØ: I fjor ble Bodø besøkt av VG-lista Topp 20. Her er Sirkus Eliassen, som består av brødrene Erik og Magnus, fotografert på scenen. FOTO: ANDERS VANDERLOOCK/VG

Massivt engasjement rundt VG-lista-konkurranse

For en og en halv uke siden ble VG-lista-konkurransen lansert, og den har fått massiv respons på sosiale medier.

  • Felicia Alvsing

VG-lista besøker Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen og Tromsø. Men en by skal velges, og 74 byer kan bli den siste byen som får besøk av VG-lista Topp 20 i sommer.

Ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG, Øyvind Solstad, sier at det aldri før har vært så mye engasjement rundt et VG-arrangement på sosiale medier.

- VG-lista har alltid vært et populært arrangement i sosiale medier, på grunn av ungdommene som er vant med å bruke Facebook og Instagram - og artistene som har stor appell. Vi hadde håpet på stor respons, men at det skal bli så vilt som det er nå er over våre beste anslag! Folk er både rå på å organisere - og har en utrolig fantasi! Og enda er det over en uke igjen av konkurransen. Jeg tror juryen - som skal ta hensyn til både engasjement og kreativitet - får en tøff jobb!

VG-lista Topp 20 konkurranse: By X

Facebook og Instagram flommer over av bilder og videoer med folk som vil ha VG-lista til sin by 30. juli.

Folk i Hammerfest og folk i Sandnessjøen har samlet seg og laget musikkvideoer for å få bli «By X».

TOPPLØSE: Innebandy-laget i byen samlet seg for å vise at de vil ha VG-lista til Brøynnøysund. Foto: HUGO ANDRE OLSEN

Mange velger å vise sitt engasjement ved å følge den iskalde badetrenden, og rett og slett hoppe i havet. Folk fra blant annet Sortland, Finnsnes og Fredrikstad har valgt å ta en dukkert for å få VG-lista til sin by. Også VGs journalist Adrian Steinbakk ble utfordret, og måtte ned i det kalde vannet.

Vardø i Finnmark topper enn så lenge lista med det rareste stuntet enn så lenge - de skyter en kanonsalutt for VG-lista, og lover et «kanonbra» show.

YOUTUBE: Kanonsalutt for VG-lista

På Finnsnes arrangerer de til og med «VG-lista shake» på lørdag, og i skrivende stund har 237 mennesker meldt seg på.

De fleste av byene som kan vinne konkurransen har nå egne sider på Facebook, og Sortland er den som i skrivende stund har flest likes - 5261!

Noe som går igjen på sidene til mange av byene er å få selveste ordføreren til å stille opp på bilde eller i video, og det ser ikke ut til at de har vært vonde å be. Ordføreren i blant annet Finnsnes og Alstahaug har stilt opp, og i Østfold bryter de håndbak for å se hvem som burde få VG-lista til sin by.

Finnsnes har også klart å få kjendiser med på laget: fire ministere: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, arbeids- og sosialminister Robert Eriksson , olje- og energiminister Tord Lien og finansminister Siv Jensen. I tillegg har de fått Carl I. Hagen og Davy Wathne med på sin hashtag.

Carl I. Hagen og finansminister Siv Jensen vil ha VG-Lista til Finnsnes. Foto: LINE SANDBERG/INSTAGRAM

Medieoppmerksomhet

Mange lokalaviser har skrevet om responsen, blant dem finner du Fredrikstad Blad, Brønnøysunds Avis og Agderposten. Sistnevnte skrev på onsdag at hele åtte ansatte i DNB hoppet i havet for å bidra til at årets VG-lista turné skulle avsluttes til Arendal.
- Iskaldt, men får vi VG-lista hit, har det vært verdt det sa banksjef i DNB Bank ASA i Arendal og Tvedestrand, Viggo Molund, til lokalavisa.

For at din by skal vinne trenger du ikke flest likes, for juryen velger den byen som med mest kreativitet og engasjement har klart å vise dem at det er akkurat den byen de burde besøke. Det er DNB som betaler for VG-lista konserten i Tromsø, og i «By X» 31. juli.

Spiderman vil også ha besøk av VG-lista. Foto: Karoline R. Langnes/Instagram

Om konkurransen:

Det er TO kriterier: engasjement og kreativitet.

1) ENGASJEMENT

Få flest mulig til å stemme på, kommentere og dele bildet fra den byen du vil stemme på. Jo flere, jo større sjanse for at VG-lista kommer til DIN by.
Det er en egen hashtag for hver by - og alle instagrams, tweets og videoer med hashtagen teller med! Du finner hashtagen på bildet av byen på VG-lista sin Facebookside.

2) KREATIVITET

Om din by ikke får flest stemmer, kan du likevel få VG-lista til din by!

Få med vennene, mamma og pappa, klubben, korpset, ordføreren, idrettslaget, slektninger, læreren, skolen, klassen og butikkene: gjør rare ting! Legg det ut på nettet. Post en lenke i kommentarfeltet til byen det gjelder - vi lover å se på alt du finner på! Kanskje kommer VGs Rampelys til dere og dekker det. Vær kreativ! Jo mer oppfinnsom, jo bedre.

En jury vil velge ut de byene med MEST ENGASJEMENT og MEST KREATIVITET - og til slutt kåre en vinner - en by X hvor VG-lista kommer 30. juli.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder