Prins Harry i TV-intervju: − De har ikke vist noen vilje til forsoning

I et stort TV-intervju sier prins Harry (38) at han ikke vet om han kommer til å ha en rolle i monarkiets fremtid.

Publisert:

– Ville ikke broren din sagt til deg: «Harry, hvordan kunne du gjøre det mot meg etter alt, etter alt vi har gått gjennom?» Er det ikke det han ville sagt?

Det spørsmålet stiller programleder Tom Bradby i prins Harrys store TV-intervju på britiske ITV som sendes søndag kveld.

– Han ville nok sagt alle mulige forskjellige ting, svarer Harry.

I klipp allerede publisert av ITV av «Harry: The Interview» beskriver han konflikten med familien og sier at han bare hadde grått én gang etter moren Dianas død.

Han sier også at han ønsker å forsoning med familien – men at det ikke kan skje uten «noe ansvarlighet».

Prins Harry avslører også at Meghan og prinsesse Kate «aldri kom overens», noe som allerede har blitt noe formidlet i Netflix-dokumentaren «Meghan & Harry» der de snakker om en popularitetskonkurranse mellom de to.

Du kan se hele intervjuet eksklusivt på VGTV:

Intervjuet er i anledning prins Harrys kommende bok «Spare». Biografien slippes tirsdag 10. januar, men flere detaljer har allerede blitt lekket etter den med uhell ble lagt ut for salg i Spania.

Der forteller blant annet prins Harry om en konfrontasjon i 2019, som skal ha endt med at prins William (40) gikk til fysisk angrep.

«Alt skjedde så fort. Så veldig fort. Han grep meg i kragen, rev av meg halskjedet og slo meg i bakken», skriver Harry i boken.

Det er forventet at selvbiografien vil føre til at forholdet mellom prins Harry og resten av den britiske kongefamilien forverres ytterligere.

Tidlig i TV-intervjuet sier Bradby:

– Du har ikke brent broene dine så mye som å ha tatt en flammekaster til dem.

Til det svarer Harry:

– Vel, de har absolutt ikke vist noen vilje til å forsoning.

Prins Harry blir også spurt om han tror på monarkiet. Til det svarer han ja, men når han blir spurt om han kommer til å ha en rolle i dets fremtid, svarer han:

– Jeg vet ikke. Jeg vet virkelig ikke.

Snakker ut om morens bortgang

I løpet av intervjuet blir det lest utdrag fra Harrys biografi. Den første delen av intervjuet handler mye om Dianas død og hvordan 12 år gamle Harry fikk dødsbudskapet fra sin far, kong Charles.

– Jeg tok meg selv tilbake til det øyeblikket og prøvde å huske så mye som mulig. Du vet, faren min kommer inn, i sin morgenkåpe og deler den nyheten med meg, sier han i intervjuet.

– Det er først nå som del av å skrive boken, at jeg virkelig har tenkt på hvor mange timer han hadde vært våken. Og medfølelsen jeg har for ham, som forelder å måtte sitte med det i mange, mange timer – ringer venner av ham, og prøver å finne ut av «hvordan i helvete skal jeg fortelle dette til mine to sønner?»

DIANA: Prins Harry og prins William gikk bak Dianas kiste sammen etter hennes død i 1997.

Prins Harry forteller også at han husker «skylden» han følte når han gikk utenfor Kensington Palace etter Dinas død i blomsterhavet, og smilte, fordi han «ikke var i stand til å vise følelser i det øyeblikket».

Han sier også at det var «absolutt ingen sjanse» for at han ville ha latt William gå bak morens kiste alene.

Anklager medlemmer av kongefamilien for å «være i seng med fienden»

– Jeg elsker faren min. Jeg elsker broren min. Jeg elsker familien min, sier Harry.

– Ingenting av det jeg har gjort med denne boken eller på noen annen måte har noen gang vært med hensikt å skade dem eller såre dem.

Harry sier at han har stått i «mange, mange år med løgner som ble fortalt om meg og familien min».

Igjen adresserer han forholdet mellom noen medlemmer av kongefamilien og tabloidpressen, og sier:

– De enkelte medlemmene har bestemt seg for å være i seng med fienden, ikke sant? For å rehabilitere sitt image.

Se klipp fra et annet TV-intervju Harry gjør i anledning boken:

Når han blir spurt om hvordan han rettferdiggjør nivået av utleverende avsløringer i biografien, forklarer Harry det med at familiemottoet er «never complain, never explain», oversatt til «aldri klag, aldri forklar».

– Det folk har innsett nå, gjennom Netflix-dokumentaren og en rekke historier som har kommet ut gjennom årene, er at det bare var et motto, la han til.

– Det som er det tristeste med dette ... er at det trengte aldri å bli sånn. Det trengte aldri å komme til dette punktet.

Han forteller at han har hatt samtaler, skrevet brev og e-poster, men at han bare har fått høre: «Nei, dette er ikke det som skjer ... du innbiller deg det».

– Og det er vanskelig å ta. Hvis det hadde stoppet, på det punktet da jeg flyktet fra hjemlandet mitt med min kone og min sønn i frykt for livene våre, så ville dette kanskje ha blitt annerledes. Det er vanskelig, sier han.

Anklaget for å komme med skjærende kritikk mot stemoren

Under intervjuet blir også Harry anklaget av Bradby for å komme med sviende kritikk mot stemoren, Camilla.

I et utdrag lest av Harry fra boken sier han at han og broren William «støttet Camilla», men de ba faren Charles om ikke å gifte seg med henne.

«Kort etter våre private møter med henne begynte hun å spille langsiktig. En kampanje rettet mot ekteskap, og til slutt kronen, med fars velsignelse, antok vi», sies det i utdraget fra boken.

«Det begynte å dukke opp historier overalt i alle avisene om hennes private samtale med Willie, historier som inneholdt nøyaktige detaljer, og ingen av dem hadde kommet fra Willie, selvfølgelig. De kunne bare ha blitt lekket av den andre personen til stede.»

I intervjuet forklarte Harry:

– Ingen del av noen av tingene jeg har sagt er skjærende kritikk mot noe medlem av familien min, spesielt ikke stemoren min.

– Det er ting som har skjedd som har vært utrolig sårende, noen tidligere, noe nåværende.

ITV har allerede publisert klipp fra intervjuet. Der spør Bradby om Harry – som hele sitt liv har gått hardt ut mot invaderingen av privatlivet – forstår at anklagene mot han vil være at Harry nå er den som utleverer private detaljer til nære og kjære uten tillatelse.

– Det vil være anklagene fra folk som ikke forstår – eller vil ikke tro – at min familien har brifet pressen.

Harry vil heller ikke svare på om han vil komme til kroningen av kong Charles om han blir invitert.

– Det er mye som kan skje mellom nå og da. Men du vet, døren er alltid åpen. Ballen er på deres banehalvdel. Det er mye å diskutere og jeg håper virkelig det de kan – at de er villige – til å sette seg ned og snakke om det, sier han i klippet allerede publisert.

Biografien kommer en måned etter at den omstridte Netflix-dokumentaren «Harry & Meghan» ble sluppet på Netflix.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no