• Norske kjendiser er glade for at Jodel sletter sladderkanaler

  Jodel har nå stengt alle sine sladderkanaler etter gjentatte brudd på retningslinjene. Flere influencere som har blitt hengt ut på appen, er glade for at kanalene nå er lagt ned.

  Publisert 10. november, kl. 15:48

 • Mario Riera (22) er kjent fra «Ex on the beach», og har opplevd mye hets på Jodel. Han sier at appen er en mobbeportal, og at det blir spredt mye falske rykter om realitydeltagere.

  – Da jeg så at gossip-kanalen var slettet, ble jeg veldig glad, sier han på telefon til VG.

 • Mario slettet selv Jodel i april, fordi han ikke orket å lese stygge ting om seg selv lenger. Han forteller at han har det mye bedre nå som han ikke sjekker appen.

  – Da jeg hadde Jodel, følte jeg meg skikkelig dårlig fordi jeg trodde på det folk skrev om meg, sier han.

 • Alle kanaler med ordet «sladder», uansett språk, i navnet, er stengt ned i appen. I tillegg vil alle andre kanaler som har samme hensikt som sladderkanalene også bli stengt ned. Én av de største kanalene i Norge var «kjendisgossip» med over 10.000 brukere. Nå er den helt tom.

 • Kristin Gjelsvik mener at det er blitt en ukultur på Jodel hvor man kan spre usannheter og mobbe andre helt anonymt. Hun forteller at hun har blitt lei seg etter å ha lest om seg selv på appen.

  – Det er klart at om 50 stykker kommenterer at de er enige i at jeg er det jævligste mennesket som finnes, så blir jeg lei meg, sier hun.

 • Gjelsvik har tatt et valg om å ikke være på Jodel, og hun tror ikke at å bruke mye tid på appen er sunt for noen.

  – Bruk heller fritiden din på andre hyggelige ting. Få deg en hyggeligere hobby, oppfordrer hun.

 • – Sladder er en naturlig del av mennesket. Helt tilbake til da naboen titter over hekken, så det er ikke Jodel som har skylden i det, sier Mads Hansen som har styrt unna plattformen.

 • Han sier at problemet er folk som sladrer med onde hensikter, og han er glad for at kanalen tas fra dem som skriver negative ting.

  – Det verste er når noen legger ut tilsynelatende detaljerte ting, så folk tror at det er sant. Når det ikke har rot i virkeligheten, så irriterer det meg.

 • Erlend Elias har selv vært på Jodel, og han er nå glad for at kanalene er stengt.

  – Hele greia er jo som ei gammel sladrekjerring på bygda. Bare at på Jodel er man anonym, så det er jo verre. Man får vite ting man ikke ville vite, løgner blir spredd og stygge historier blir laget, sier Erlend Elias til VG.

 • Sophie Elise sier til VG at hun aldri har brukt appen. Hun har derfor ikke fått med seg så mange av ryktene derfra.

  – Derfor påvirker ikke denne endringen livet mitt i så stor grad, sier hun.

 • YouTuber Amalie Olsen sier at hun elsker at kanalene er borte.

  – Når det eneste som står der er negative uttalelser om utseende, personlighet og rett og slett en selv, og veldig lite konstruktiv kritikk, så blir man lei seg. Spesielt når alt er anonymt og det plutselig er en haug av folk som ikke liker deg.

 • Selv har hun slettet appen og aldri hatt det bedre.

  – Det er en rar boble man havner i når man hver dag leser negative og hatefulle kommentarer og innlegg om seg selv. Jeg ville så gjerne forsvare meg og si hva som faktisk er sant, men det endte bare med mer negativitet.