Trine Watzinger Narum: - Jeg står ved det jeg har sagt

RAMPELYS

Nå har datteren til Herman Watzinger, Trine Watzinger Narum (70), sett den nye Kon-Tiki-filmen. Hun mener fortsatt at filmen ødelegger hennes fars rykte.

  • Guro Havro Bjørnstad
Publisert: Oppdatert: 27.08.12 15:17

Debatten har rast etter at Herman Watzingers datter Trine Watzinger Narum uttalte til Aftenposten at den nye filmen «gir et grovt uriktig bilde» av faren hennes. Da hadde hun ikke sett filmen, men hadde fått beskrevet hvordan faren blir fremstilt i filmen.

Watzinger Narum har nå sett filmen, og står fortsatt ved at hennes far blir uriktig fremstilt.

- Filmen generelt er flott laget, men det er bare det at de har ødelagt ryktet til min far. Han står på ingen måte frem som en helt slik regissørene påstår. Jeg står ved alt jeg har sagt, forteller hun, og legger til:

- Min stakkars far, han snur seg vel i graven.

Hun mener at regissørene har tatt seg friheter som går ut over hennes fars person.

- Denne filmen er på kanten av det som kalles personvern. De har tatt seg kunstneriske friheter uten å snakke med familien først, og det aksepterer jeg ikke, forteller hun.

LES OGSÅ: - Debatten ut av proporsjoner

LES OGSÅ: - Trekker Watzingers navn ned i søla

Kommer du til å gå videre med saken?

- Det kan jeg ikke si nå. Vi får se. Vi får la det være litt i fred først, men man må jo nesten gjøre noe. Det fins visse regler de ikke har fulgt, så det er ikke ferdig enda. Det vil vise seg, sier hun.

LES OGSÅ: «Kon-Tiki» slo «Max Manus»

70-åringen mener også at det ikke bare er hennes far som blir fremstilt feil i filmen.

- Et annet eksempel fra filmen som er feil er da Thor Heyerdahl møter opp i presidentpalasset i Lima i Peru, og det er et fryktelig regnvær. Jeg har bodd mange år i Lima, og der regner det jo aldri, forteller hun.

LES FILMANMELDELSEN: Terningkast 5

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Her kan du lese mer om