SLAKTER OPPFØRSELEN: Jon Lundemoen (t.v) mener denne ukes storbonde på «Farmen», Joar Søhoel, prøvde for hardt å bli likt av de andre deltakerne på gården. Foto: TV 2/Presse

«Farmen»-Jon om Storbonde-Joar: - Påfunnene hans var krampaktige

(VG Nett) Jon Lundemoen (28) mener Joar Søhoel (28) var desperat etter å bli likt på «Farmen». Joar opplever uttalelsene som en ren hevnaksjon.

 • Håvard Kristoffersen Hansen

Artikkelen er over syv år gammel

I kveldens episode av «Farmen» valgte gårsdagens utsendte deltager, Andreas, å utnevne Joar Søhoel (28) som storbonde på gården. Den avgjørelsen var det flere av deltakerne som likte dårlig.

- Vi gjennomskuet han

- Han var den siste jeg ville ha. Han er sta og det man på godt norsk kaller en rævslikker. Han hadde en desperat og taktisk lederstil, sier Jon til VG Nett i kveld.

Under sendingen uttrykte flere av deltakerne sin misnøye med den nye storbonden. Jon mener at Joar ikke fungerte sosialt på gården.

- Han hadde store kommunikasjonsproblemer og klarte ikke å tolerere at andre hadde andre meninger enn han. Han skulle alltid ha rett, men var veldig opptatt av at alle skulle like han. Derfor ga han idiotiske komplimenter, men vi gjennomskuet han. Han prøvde altfor hardt, sier 28-åringen.

Haugesunderen reagerte spesielt på humoren og påfunnene til Joar. I kveldens episode kunne man se den ferske storbonden heise jentenes BH-er og truser i en sekk opp i en flaggstang. Stuntet falt ikke i smak hos alle.

- Påfunnene hans var krampaktige. Han var absolutt ikke morsom. Jeg måtte bare styre unna det der, sier Jon.

Les også: «Farmen»-Jon har brukt 48.000 kroner på Botox

- Ren løgn

Joar sier til VG Nett at han ikke kjenner seg igjen i karakteristikkene til Jon. Han mener beskyldningene kommer for å ta hevn på han.

- Jeg blir sjokkert når jeg hører disse kommentarene. Jeg kjenner meg ikke igjen i det og opplever det som at han vil ta igjen på grunn av alt styret som har vært mellom oss. Jeg var ydmyk og ærlig på gården og hørte på alle. Dette er ren løgn, sier Joar, som mener det var Jon som hadde problemer med å tåle andres meninger.

- Jeg fant meg i mye på gården. Det var heller han og flere av de andre som ikke tålte at noen var uenige med dem. Det er synd at de skal være så hårsåre og rakke ned på meg bakom ryggen min, sier han.

Les også: Kritiserer «Farmen»-Andreas for «ukristelig homohat»

Jon, som er åpen homofil, reagerte også på den kontroversielle kristne deltageren, Andreas Nørstruds, kritiske holdninger til legningen hans. Spesielt det at Andreas tidligere har uttrykt at han mener homofil omgang bør straffes, provoserer Jon.

- Selvmordstatistikken blant unge homofile gutter er høy i Norge. Og når man kommer med slike uttalelser, så kan det såre mange som ikke har kommet ut av skapet og som sliter med dårlig selvtillit. Når man uttaler seg offentlig bør man tenke på at det kan få konsekvenser. Det er slike holdninger som gjør at unge folk sliter og får mye psykiske problemer, sier han.

Bloggeren og stylisten har imponert både seere og deltakere i Farmen med hans kunnskap om gårdsdrift og arbeidsinnsats. I søndagens episode så vi at Jon utklasset Andreas i øksekast.

- Det var ekstra godt å slå han ut. Jeg tror han følte det litt slik at nå tar homoen over her. Han fikk seg nok et lite sjokk, sier Jon med et smil.

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. «Farmen»-Knut ler av romanseryktene

 2. «Farmen»-Jon:- Jeg har blitt et forbilde for mange homofile

 3. Pluss content

  «Farmen»-Joars gjeldsmareritt

 4. Nekter for «Farmen»-sex

 5. «Ylvis» snek seg inn på Farmen-gården

Fra andre aviser

 1. Farmen-Lene forsøker å sabotere ukesoppdraget: – Vi ønsker null mat, og folk litt irriterte og sultne

  Fædrelandsvennen
 2. Ylvis snek seg inn på TV 2-Farmen

  Aftenposten
 3. Farmen-aktuelle Lene Elise Bergum: – Jeg hadde behov for et friminutt i livet

  Fædrelandsvennen
 4. Oddvar angrer på førstekjempevalget

  Fædrelandsvennen
 5. Farmens nye Vendela og Petter? – Dere får bare vente og se, sier sørlendingen

  Fædrelandsvennen
 6. Fædrelandsvennen har snakket med sørlendingene på Farmen: – Trodde jeg skulle være der lenger

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder