RØRT: Elisabeth Røkke måtte tørke en tåre under farens takketale. Broren Kristian og Røkkes kone, Anne Grete, holdt maska. Foto: Bjørn Djupvik

Røkkes datter felte en tåre for pappa

Kjell Inge Røkkes datter Elisabeth (19) ble synlig rørt og måtte tørke en liten tåre i øyekroken da faren i sin takketale også valgte å takke sin familie.

  • Johann D. Sundberg
  • Håvar Bremer
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Kjell Inge Røkke ble fredag kveld tildelt Peer Gynt-statuetten under en seremoni på Vinstra.

Røkkes 19-årige datter Elisabeth ble tydelig svært rørt av pappas ord fra scenen under takketalen.

Hun har den siste tiden feriert i jetsett-paradiset St. Tropez på Den franske riviera.

Her nyter rikfolk glade dager med velfylte kontoer, luksuschampagne og gåselever.

- Holder familien samlet

Næringsliv24:Røkke tar ikke selvkritikk

I går var Røkkes sønn Kristian Madsen Røkke (23), datteren Elisabeth Monsen Røkke (19) og kona Anne Grete Eidsvig samlet i Gudbrandsdalen da Kjell Inge Røkke mottok den gjeve prisen.

I takketalen roste Røkke blant andre sin mor for aldri å ha ytret et anklagende ord under alle stormene han har vært utsatt for.

Selv ikke da læreren ringte kort tid etter at han hadde begynt på skole, og fortalte at sønnen måtte sendes tilbake til barnehagen.

STOLT: En fornøyd Kjell Inge Røkke ble valgt til årets Peer Gynt av stortingsrepresentantene. Foto: SCANPIX

Også kona Anne Grete fikk ros for å være den som holder familien samlet, og som sørger for at han selv holder fokus på de viktige tingene i livet.

Ydmyk

Han sier han føler seg ydmyk og rørt over å ha mottatt statuetten.

- Jeg setter umåtelig stor pris på den. Jeg som vokste opp som arbeiderklassegutt, har fått muligheten til å bygge et selskap. Visjonen var å utvikle Aker til et verdensledene konsern, men målene er ennå ikke helt nådd, sier Røkke.

Statuetten tildeles en person eller institusjon som har markert seg positivt med samfunnsengasjement både nasjonalt og internasjonalt.

Kritikk

I den siste tiden har blant annet Amnesty International Norge kritisert stortingsrepresentantene fordi de ga prisen til Røkke. Amnesty har blant annet kommet med kritikk mot Aker Kværners engasjement i den amerikanske fangeleiren på Guantanamo Bay på Cuba.

- Jeg har vært forberedt på negative reaksjoner, og jeg tenkte meg godt om før jeg takket ja til prisen. Jeg er blitt beskyldt for mye som ikke er sant. Vi har ikke bygget fengsel på Guantanamo-basen, men vi har bygget sykehus der. Det kunne vi si ja til, mens vi kunne si nei til fengselet, sier Røkke.

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder