LINDRENDE: Märtha har hender som lindrer og beroliger, har kronprinsesse Mette-Marit uttalt. Foto: Trond Solberg

Mette-Marit:
- Jeg ble helbredet av Märtha Louise

Kronprinsesse Mette-Marit ble helbredet av prinsesse Märtha Louise da hun hadde nyrebekkenbetennelse. Märtha Louises hender har en helt spesiell varme, sier kronprinsessen.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Hendene til Märtha. Dem vil jeg gjerne si noe om. Det høres kanskje rart ut det jeg sier nå, men hun har en helt spesiell varme i hendene sine. Det er jo mange som har varme og gode hender, men hun har nesten som en liten sol i seg. En veldig beroligende og lindrende berøring. Hun har gitt meg noen behandlinger, sier Mette-Marit om behandlingen i boken «Underveis».

Boken er en offisiell biografi om prinsesse Märtha Louise, skrevet av forfatter Erik Fosnes Hansen. Prinsessens spesielle evner er viet et helt kapittel med tittelen «Hands on» i boken, skriver Dagbladet.

Svigerinnens spesielle evner skal blant annet ha hjulpet kronprinsessen til å bli kvitt en nyrebekkenbetennelse.

- Jeg var litt nervøs første gang, for plutselig kom vi så tett innpå hverandre. Men det ble fint, og behandlingen hjalp meg godt, sier Mette-Marit i boken.

Liker "hands on"

I boken sier Märtha Louise at det var naturlig for henne å utdanne seg til fysioterapeut, men på spørsmål fra forfatteren om hvorfor hun ikke ville bli lege eller psykolog, svarer hun slik:

- Jeg liker at det er «hands on», om du forstår. At det er konkret.

Märtha forteller om sin barndom og interesse for rosenmetoden i boken, og allerede da boken ble laget, lå det i kortene at prinsessen var interessert i alternativ behandling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder