TILBAKE: Guttene i Backstreet Boys var alle jenters drømmegutt da de slo igjennom i 1997. Her er de alle fem samlet når de fikk en stjerne på Hollywoods Walk of Fame i fjor. Fra venstre: A.J McLeand, Howie Dorough, Kevin Richardson, Nick Carter og Brian Littrell. Foto: AFP

TILBAKE: Guttene i Backstreet Boys var alle jenters drømmegutt da de slo igjennom i 1997. Her er de alle fem samlet når de fikk en stjerne på Hollywoods Walk of Fame i fjor. Fra venstre: A.J McLeand, Howie Dorough, Kevin Richardson, Nick Carter og Brian Littrell. Foto: AFP

Backstreet Boys håper på voksen norsk fans

Ti år er gått siden alle de fem medlemmene av Backstreet Boys sto på scenen i Norge. Nå er de tilbake, og forventer hyling selv om fansen er blitt voksne.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I november ble det klart at det verdenskjente boybandet igjen skal besøke Norge. Brian Littrell (38) har vært med i Backstreet Boys siden begynnelsen, og han sier til VG at de gleder seg til å opptre igjen for sine norske fans.

- Det er spennende! Vi klarer nesten ikke å vente på at den nye turneen skal starte, og vi gleder oss til å besøke Norge igjen. Menneskene i Norge er nydelige, og vi har fans der som har fulgt oss siden begynnelsen.

Fansen kan ifølge Littrell forvente seg litt av et show da Backstreet Boys besøker både Stavanger, Oslo og Trondheim.

- Det blir masse lys, og masse dansing. Gutta tar tilbake gamle dager, og det vil bli som det var i 1999. Dere vil høre «As Long as You Love Me», «Quit Playing Games (With My Heart)» og «Larger Than Life» - og listen fortsetter. I tillegg skal vi spille noen sanger fra albumet vi ga ut i 2013, «In a World Like This».

Vil det bli deres beste show noensinne?

- Det er ikke langt unna! Vi skal tilbake til de gode, gamle dager. Det er et stort show, så hvis du ikke har mulighet til å komme, så går du glipp av mange minner! Det blir mye dansing, mye kostymer og mye video. Og så skal vi la fans komme opp på scenen, så det er kult. Men det er litt hemmelig da, ler han.

LAGER SHOW: Backstreet Boys lover nordmenn et storslagent show når de besøker Norge i mars. Her opptrer bandet i Florida i august. Foto: WENN

Guttene håper at fansen er like engasjert på denne turneen som de var når Backstreet Boys først slo igjennom.

- Forhåpentligvis hyler de som de gjorde når de var elleve. De har vel vokst opp, men vi håper at de vil kose seg. Hvis fansen ikke koser seg, så gjør jo ikke vi en god jobb. Derfor håper vi vi at de vil storkose seg, hyle og synge med, for det er det konserter handler om.

Når Littrell får spørsmålet om hvorfor de er ute med ny turné nå, svarer han bare «Hvorfor ikke?»

- Vi har fantastiske fans over hele verden, og Backstreet Boys har hatt mye suksess i mange år. Vi feirer at vi har vært sammen i 21 år i år, og det er ganske sprøtt. Vi elsker fortsatt å gjøre det vi driver med, vi har fans som er der for oss, så forhåpentligvis får vi drive på i tjue år til! Vi får vente og se.

Travle gutter

I 2009 slapp guttene albumet «This is Us», og i fjor kom «In a World Like This», men selv om det har gått fire år mellom Backstreet Boys siste plate, har de ikke ligget på latsiden.

- Vi har hatt det travelt! Vi har hatt Backstreet Boys cruise, og vi har spilt konserter over alt, fra Kina og Japan til Sørøst-Asia. Men det er spennende å få fokusere på Europa en stund, og vi skal være på turneen i syv uker. Vi gleder oss for det er stund siden vi har besøkt dere, og det er godt å være tilbake. Det blir travle dager, for det er alltid noe som skjer i Backstreet Boys-land.

En forlot bandet

I 2006 endret ting seg for bandet da Kevin Richardson (42) valgte å forlate gruppen for å starte en familie med kona Kristin Kay Willits. I år er han tilbake som en «Backstreet Boy».

- Ting ble annerledes etter at han forlot bandet. Han kom til oss under en turné i Europa, og sa «Gutter, jeg tror ikke jeg vil gjøre dette mer», og vi lo fordi vi trodde at han tullet. Men han forlot bandet, og tok en pause. Han ville starte en familie med kona, og de fikk to sønner. Men det er godt å ha ham tilbake. Han er som en storebror og en farsfigur for oss yngre gutta. Det er hans rolle. Det har alltid vært Kevins rolle, og det er veldig godt å ha ham tilbake. Det er litt som å sykle, vi trengte ikke å bli vant til å ha ham tilbake, han bare passer inn.

FAMILIEMANN: Brian Littrell har vært i Backstreet Boys siden begynnelsen, og sier at det kan være vanskelig å sjonglere travel jobb og familiehverdagen. Foto: PA PHOTOS

Familie-turné

Fire av de fem medlemmene i Backstreet Boys har stiftet familier, og fått barn. Det er ifølge Littrell ikke alltid like lett å sjonglere jobb og familie, så han håper at han får mulighet til å ta med seg familien på turnéen.

- Det krever mye planlegging, men jeg håper at jeg kan ta med kona mi, Leighanne, og sønnen min Baylee (11) til Norge når vi kommer. Vi prøver å få tid hverandre, uansett. Noen ganger er det vanskelig, og det er ikke lett å være borte fra familiene når vi er på turné. Men det er det vi må ofre for å kunne gjøre andre mennesker glade, nemlig fansen over hele verden. Man må jobbe hardt på forholdet, og bruke tid på ting om du vil ha suksess i livet. Jeg er en familie-mann, og ønsker også suksess for min familie. Det er som et karneval, du må bare sjonglere ting riktig.

Guttene i Backstreet Boys er en sveiset gjeng, men det blir ikke mange samlinger uten at jobb er i fokus.

- Vi bor på forskjellige steder i landet, så det vi må snakke om når det gjelder jobb, tar vi via konferansesamtaler eller video-chat. Selv om vi ikke ser hverandre så mye utenfor jobben, så er vi en sveiset gjeng. Vi må være det, for vi kan ikke holde på med det vi gjør om vi ikke liker å henge sammen. Etter 21 år har vi blitt vant til hverandre.

De siste 15 årene har vært travle for Backstreet Boys, og framtidsplanene gir heller ikke mye pusterom.

- Nå er det syv uker på turné som gjelder, og så skal vi forhåpentligvis inn i studio og lage et nytt album. Vi har noen singler som kommer ut, og senere i vår så slipper vi en dokumentar. Det kommer til å bli et travelt år, så hold dere fast, Backstreets back, alright!, ler han.

I GAMLE DAGER: Slik så gjengen ut i 1999 under MTV Video Music Awards i New York. Fra venstre: A.J McLean, Nick Carter, Kevin Richardson og Howie Dorough. Brian Littrell foran. Foto: REUTERS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder