«Jeg våkner av kaldsvette hver natt, og tror jeg skal dø»

DRAPSTRUET: I et trusselbrev til Isabella «Blondinbella» Löwengrip (21) skrev avsenderen at han skulle kutte henne opp, og spise kroppsdelene hennes. Foto: Jan Johannesen/VG

Drapstruet svensk bloggstjerne sliter med nattesøvnen

(VG Nett) Den svenske bloggkjendisen Isabella «Blondinbella» Löwengrip (21) har oppsøkt legehjelp for å få bukt med søvnproblemene etter at hun ble drapstruet.

  • Halstein Røyseland

Artikkelen er over åtte år gammel

- Jeg våkner av kaldsvette hver natt, og tror jeg skal dø, skriver «Blondinbella» på sin blogg.

For snart en og en halv måned siden opplevde den unge bloggkjendisen å bli drapstruet. 21-åringen fikk et brev, der avsenderen skrev at han skulle kutte henne opp og spise kroppsdelene hennes.

- Får sovemedisin

Trusselbrevet har gjort et sterkt inntrykk på «Blondinbella», som skriver åpenhjertig om frykten hun opplever. Bloggeren forteller at hun har oppsøkt lege for å snakke om søvnproblemene, og redselen hun føler.

- Jeg har fått sovemedisin for å sove en hel natt, blir litt rar av dem, kjenner jeg, skriver hun.

Löwengrip skriver videre at hun har store problemer med nattesøvnen.

- Jeg våkner to-tre ganger om natten, og tror at folk skal bryte seg inn. Folk som kjenner meg, vet at jeg trenger ti timer med søvn. Hard jobbing på lite søvn fungerer ikke. Kroppen kollapser, skriver «Blondinbella».

Sterk redsel

21-åringen har kontaktet et sikkerhetsselskap for å installere alarm, og endre inngangskode til hjemmet hennes.

- Redselen er egentlig at han skal stå i trappeoppgangen hos meg når jeg går ut, eller kommer hjem. Det tar på, forteller Löwengrip.

Truslene mot Blondinbella er også blitt dratt inn i debatten omkring en ny svensk mobilapp, som oppgir adressene til svenske kjendiser.

Kontroversiell

Appen «Kändiskartan» reklamerer med at den kan lede brukeren frem til kjendisenes ytterdør, ifølge det svenske medienettstedet Resume.

Skaperne bak appen parerer kritikken med å oppfordre redde kjendiser til å søke om hemmelig adresse og skjult identitet i offentlige registeret.

Svensk politi mener appen kan være et livsfarlig verktøy for stalkers. Ikke minst fordi appen avslører adressen til et stort antall politikere og kjendiser som er blitt trakassert, forfulgt og drapstruet tidligere.

-Jeg synes det er helt avsindig, sier politiinspektør Diana Sundin, som tidligere har jobbet med Abba-stjernen Agnetha Fältskogs stalker og Anna Lindh-saken.

Isabella «Blondinbella» Löwengrip (21) er en av Skandinavias mest kjente bloggere, og har ifølge seg selv over 300.000 visninger på bloggen sin i løpet av en uke.

Det har ikke lyktes VG Nett å komme i kontakt med Löwengrip.

Les også

Flere artikler

  1. Pluss content

    Nakencover, drapstrusler og tøffe ungdomsår: Ny uro rundt svenske«Blondinbella»

  2. Blondinbella (28) sier hun ble oppsøkt av ukjente folk hjemme

  3. Isabella «Blondinbella» Löwengrip: – Som kniver i magen

  4. Superblogger vil selge deler av firmaet sitt for 100 millioner

  5. Svensk bloggdronning må kutte mail

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder