GRAND PRIX-ARENAEN: B&W Hallerna i København der Eurovision Song Contest 2014 arrangeres. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Melodi Grand Prix-selskap trues med konkurs

Et dansk Grand Prix-selskap sliter med å betale gjeld. Tirsdag ettermiddag kan de bli stevnet av et rørleggerfirma.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Et VVS-firma fra København vil tirsdag stevne prosjektselskapet ESC-2014 aps (HCC), som står bak Grand Prix-prosjektet Amager, skriver den danske avisen BT.

Det skjer med mindre selskapet betaler gjelden sin på 4,7 millioner kroner.

Ifølge HCC er VVS-firmaets krav urimelige, og er derfor ikke betalt.

Den danske avisen BT skrivet at kostnadene for «Eurovision Song Contest» har eksplodert i det siste, ifølge Region Hovedstaden. Budsjettet skal være overskredet med minst 22,8 millioner kroner, i forhold til det allerede økte budsjettet som var satt av til avholdelsen av det store showet.

Skylder millionbeløp

HCC landet kontrakten på Refshaleøen-projektet etter en anbudskonkurranse i juni 2013. VVS-firmaet John A. Hansen A/S skal være et av firmaene som har havnet i klemme på grunn av prosjektselskapets dårlige økonomi.

Firmaet ble leid inn av HCC under renoveringen av arenaen der showet skal avholdes, men har fortsatt ikke fått betaling for jobben de har gjort, skriver BT.

Firmaet utførte rørleggerarbeider som vann og kloakk, samt en del vaktmesterarbeid.

Sjef i firmaet John A. Hansen A/S, Jim Ladekarl, bekrefter overfor den danske avisen at de mangler betaling av en betydelig sum.

- Det er riktig. De skylder oss 4 733 000 kroner, for å være nøyaktig, sier Ladekarl til BT.

Han legger til at de ikke hadde noen samarbeidsproblemer i begynnelsen av prosjektet.

Sluttet å betale

- Vi har jobbet der siden 3. januar, og har hver uke sendt faktura til HCC. De har betalt oss helt frem til uke 13, hvor de plutselig nektet å betale, sier han.

23. april fikk Ladekarl og firmaet beskjed om å forlate plassen av HCC, og John A. Hansen A/S advokat skal siden ha forsøkt å komme i kontakt med prosjektselskapet, uten hell.

I dag har selskapet fått frist til å betale gjelden sin. Hvis de ikke betaler vil de ifølge Jim Ladekarl bli stevnet og forsøkt erklært konkurs.

Mener kravene er urimelige

Ifølge HCCs talsmann Emil Spangensberg er det en god grunn til at pengene ikke er utbetalt.

- Host City Copenhagen og DR betaler selvfølgelig ethvert legitimt krav for utført arbeid på Eurovision - prosjektet, sier han.

- Host City Copenhagen kan bekrefte at det foreligger en tvist med entreprenøren, som åpenlyst har reist urimelig krav som strider med avtalen. Selskapet beklager at entreprenøren har nektet å inngå dialog og har derfor ønsket en upartisk vurdering av saken, sier Spangensberg til BT.

Lover at showet blir bra

DR forsikrer at Eurovision Song Contest vil bli avholdt, selv om det skulle ende med forhandlinger mellom VVS-firmaet og HCC.
- DR kommenterer ikke saker mellom HCC og deres leverandører. Vi kan garantere at vi kommer til å produsere et helt fabelaktig show, sier Martin Præstegaard til BT.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder