PASTELL-PRINSESSER: Prinsesse Madeleine, kronprinsesse Victoria, dronning Silvia og småprinsessene Leonora og Estelle etter dåpen i Stockholm søndag. Foto: AFP Foto: ,

Valgte luksusdesign i prinsessedåpen

Prinsesse Madeleine, kronprinsesse Victoria og dronning Silvia valgte alle italienske kjoler da de fulgte lille Leonore til dåpen søndag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Dåpsseremonien var mer intim og privat enn det som er vanlig i kongelige rekker. Både gjestelisten og valg av Drottningholms slottskirke var et tegn på det. Men den svenske kongefamilien kostet på seg litt ekstra i klesveien.

BAKGRUNN: Her blir hun døpt

Lille prinsesse Leonore bar riktignok dåpskjolen som både mamma Madeleine, prins Carl Philip og kronprinsesse Vicoria brukte da de ble døpt. Men både prinsesse Madeleine og dronning Silvia var ifølge Aftonbladet iført kjoler fra italienske Valentino, som også er blant kronprinsesse Mette-Marits desiderte favorittdesignere.

Ifølge Aftonbladet skal begge kreasjonene ha en prislapp på rundt 20.000 kroner.

GJEST: Prins Carl Philips kjæreste, Sofia Hellqvist. Foto: AFP Foto: ,

Kronprinsesse Victoria gikk også for italiensk design, men fra Dolce & Gabbana - en kjole som skal koste rundt 13.000 kroner.

To år gamle prinsesse Estelle var i likhet med sin kusine dåpsbarnet kledd i arvegods - en hvit kole med gullbroderier som mamma Victoria har blomstret i før henne.

Alle kjolene var i pastellfarger - og Madeleines og Victorias var like pudderosa.

DÅPEN: Se flere bilder

Valgte svensk

En annen kvinne som fikk stor oppmerksomhet av pressefotografene, men som ennå ikke kan kalle seg ekte medlem av kongefamilien, er Sofia Hellqvist - prins Carl Philips kjæreste. Hun kom alene til kirken og fikk heller ikke sitte på samme kirkebenk som de kongelige.

Sofia skilte seg for øvrig ut med å ha på seg svensk design. Kjolen, som skal være signert merket Valerie, koster angivelig 2000 kroner.

Svenske hoffreportere spår at det ikke er lenge før Carl Philip og Sofia kunngjør forlovelse. De to er allerede samboere i Stockholm.

Besøk minMote for flere motenyheter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder