DOLLARGLIS: Rihanna under lanseringen av sitt eget merke under luksuskonsernet Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) i mai. Foto: CHARLES PLATIAU / X00217

Rihanna er verdens rikeste kvinnelige musiker

Med en formue på 600 millioner dollar, rundt 5,2 milliarder kroner, er Rihanna (31) verdens rikeste kvinnelige musiker.

Dermed har hun passert veteraner som Madonna (570 millioner dollar), Céline Dion (450 millioner dollar) og Beyoncé (400 millioner dollar).

Det kommer frem i en oversikt hos magasinet Forbes.

Selv om Robyn «Rihanna» Fenty er mest kjent for sin artistkarriere, er det ikke her de fleste pengene kommer fra:

I kjølvannet av artistkarrieren har nemlig Rihanna gjort braksuksess i sminkebransjen med merket Fenty Beauty, som hun lanserte i 2017. I løpet av merkets første måneder i butikk, solgte det for svimlende 100 millioner dollar, skriver Forbes.

Les også: Rihanna utnevnt til «ambassadør» for Barbados

31-åringen fra Barbados har også sitt eget undertysmerke, i tillegg til at hun i mai annonserte merket «Fenty» i samarbeid med luksuskonsernet Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Merket skal bestå av både klær, sko, tilbehør og smykker, og har allerede gjort seg bemerket for å tilby langt flere størrelser enn andre luksusmerket.

– Jeg vil bare se ting fra mitt perspektiv. Jeg er en ung svart kvinne som omfavner alle unge menneskers ideer. Penger kommer på veien, men jeg jobber først og fremst med det jeg elsker å gjøre, sier stjernen.

Rihanna ble verdenskjent i 2003 med en rekke hitsingler etter å ha blitt signert av artisten Jay-Z. Han er på sin side den første rapperen som har blitt dollarmilliardær, ifølge Forbes. I tillegg til musikken har han tjent store penger på alkohol, kunst, eiendom og investeringer i selskaper som Uber.

Ifølge NBC er han den femte dollarmilliardæren i underholdningsbransjen. De fire andre er Steven Spielberg, Oprah Winfrey, Michael Jordan og George Lucas.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder