Per Heimly: – Noen ganger er smerten i hjertet for stor

En av Ari Behns beste venner, Per Heimly, beskriver bisettelsen som noe av det fineste han har vært med på i hele sitt liv.

– Jeg syntes det var en utrolig vakker seanse. Det var noe av det fineste jeg har vært med på i hele mitt liv. Det var veldig rolig og veldig verdig, sier Heimly til VG utenfor Theatercafeen i Oslo.

Der ble det avholdt minnestund for Aris venner og familie etter bisettelsen fredag.

les også

Hyller Mauds gripende tale til pappa Ari: – Både trist, jævlig og inspirerende

På spørsmål om hvordan han opplevde talen til Maud Angelica, svarer Per:

– Det var noe av det sterkeste jeg har hørt i hele mitt liv. Jeg er så utrolig glad for å se Ari i henne – både kraft og gjerning går i generasjoner. Det var utrolig tøft av henne og det tror jeg rørte hele Norge.

Han trekker fram oppriktigheten og sårbarheten i Aris datters tale.

– Men også det at hun viste en utrolig styrke. Det å stå der og holde en tale for sin far når du er så ung. Det må være noe av det tøffeste et menneske kan gjøre. Hun var sin fars datter, og det synes jeg er fint, sier Heimly.

Han holdt tale om vennen på Theatercafeen, og delte også lovord til pressen:

– Ari var en legende mens han levde og hans liv er nesten som et eventyr. Det ble selvsagt et veldig trist og sjokkartet avslutning på dette kapitlet. Samtidig er vi her for å bare hedre ham for alt han har gjort. Han var en jævlig bra fyr – «one of the best»!

Heimly snakket også om hvor vanskelig det hadde vært for Behn:

– Det har vært tøffe tider for Ari i hele år. Alle som har vært veldig nær han har virkelig prøvd å gi alt – å gi ham et lys og mulighet for å leve videre. For det var så mye mer som skulle vært gjort, sier fotografen.

Han beskriver den siste tiden slik:

– Noen ganger blir alt et mørke hvor du ikke vet hva du skal gjøre. Jeg har støttet ham og prøvd å gjøre alt i min makt for å få ham til å se lyst på livet, men noen ganger er smerten i hjertet for stor.

les også

Hudløst ærlig bisettelse

At familien valgte å være åpne om at Behn avsluttet sitt eget liv, mener han var uunngåelig:

– Det var det eneste riktige å gjøre. Ari hadde det tøft og vondt i mye av den siste tiden. Å være åpen om det som har skjedd tror jeg var uunngåelig, sier vennen.

– Alltid noe mer fantastisk du kan oppleve

Heimly trekker også frem Behns ærlighet:

Han var så ærlig i hele sitt liv. Det er veldig fint om dette kan bidra til mer kjærlighet og forståelse for at man kan ta kontakt med rette instanser når ting skjer. For det er ikke så lett når du er på bunnen av livet og ikke ser noen utvei og ikke vet hvem du skal snakke med. Men jeg vil si det at det alltid er noe mer fantastisk i livet du kan oppleve!

les også

Mamma og pappa Behn: – De siste årene har vi lidd med deg

Da han blir spurt om hvordan han selv har det, sier Heimly:

– Jeg har det greit nå. Jeg har vært gjennom stadier av sorg, sjokk og fortvilelse. Jeg har våknet opp om morgenen trodd det bare var et mareritt. En tsunami. Det kom en tsunami over meg hele tiden, beskriver han.

Han sier han har forsont seg med at vennen nå er død.

– Stemningen var selvsagt ekstremt vanskelig og sorgtung. (...) Men jeg har på en måte forent meg med at det er dette som har skjedd og at vi virkelig bare skal hedre ham med de beste minnene og all kjærlighet og godhet og tenke på hvor fantastisk fin fyr han var.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder