BISATT: Grete Roede gikk bort lørdag 7. desember. Hun ble 80 år gammel. Foto: Nils Bjåland, VG

Grete Roede bisatt fra Frogner kirke

FROGNER (VG) Mandag tok familie og venner farvel med Grete Roede, som gikk bort for litt over en uke siden.

Grete Schultz Roede sovnet stille inn lørdag 7. desember med sine nærmeste rundt seg. Roede ble 80 år gammel.

Mandag klokka 11 tok familie og venner et siste farvel med henne i Frogner kirke i Oslo, og i forkant av bisettelsen hadde familien, gjennom Jølstad begravelsesbyrå, uttrykt ønske om å bli skjermet fra pressen før, under og etter mandagens seremoni.

– For familien er seremonien i Frogner kirke først og fremst et personlig farvel med en kjær mor, mamma,
svigermor, momo, farmor, søster og kjæreste, het det i pressemeldingen.

– Vi kjenner Grete Roede fra Frankrike, hvor vi også har hus. Hun var en flott og sosial dame, med bein i nesa og et strålende smil, sier Nina og Roald Øyen til VG på vei inn i begravelsen.

Roede levde i lengre tid med livmorhalskreft. Da dødsfallet ble kjent sa administrerende direktør Lis Pedersen i kostholds- og livsstilsselskapet Grete Roede AS til VG at det var en utrolig trist dag for alle de 200 ansatte i selskapet.

Treningsmotivator Yngvar Andersen som også var tilstede i bisettelsen fortalte etter Roedes død at han minnes en sterk og varm person med en veldig karisma.

TRENINGSMOTIVATOR: Yngvar Andersen på vei inn til Grete Roedes bisettelse i Frogner kirke mandag. Foto: TORE KRISTIANSEN, VG

– Hun klarte, mot alle odds, å få et livsstil-konsept til å utvikle seg og vokse i fem tiår. Og hun taklet å trekke seg ut av livsverket uten å bli syvende mor i huset, en imponerende bragd. Hun har betydd mye for mange, sa Andersen.

– Grete Roede har gjort veldig mye for veldig mange i Norge i forbindelse med både kosthold og vekt som hun har fokusert på. Så det er mange som kan og bør være takknemlige for den jobben hun har gjort, uttalte lege og indremedisiner Fedon Lindberg til VG

Roede levde i lengre tid med livmorhalskreft. Da dødsfallet ble kjent sa administrerende direktør Lis Pedersen i kostholds- og livsstilsselskapet Grete Roede AS til VG at det var en utrolig trist dag for alle de 200 ansatte i selskapet.

Fikk du med deg denne? Statens legemiddelverk mener det er risikosport å kjøpe slankemidler på internett:

BISETTES: Grete Roedes kiste i Frogner kirke. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix

– Vi vil minnes henne både som en veldig klok og dyktig forretningskvinne som alltid var i utvikling. Samtidig var hun også en utrolig varm og nær person, uttalte Pedersen.

Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug sendte på samme tid sine varmeste tanker til hennes nærmeste som er i sorg.

– Hun har gjort en viktig innsats for å forbedre folkehelsen i befolkningen over mange år, og hjulpet enkeltmennesker til å få et bedre liv, sier Listhaug.

les også

Grete Roede er død

Roede har tidligere fortalt åpent om hvordan hun måtte søke skyggen oftere etter at hun ble diagnosert med hudkreft for tolv år siden.

VENNER FRA FRANKRIKE: – Vi kjenner Grete Roede fra Frankrike, hvor vi også har hus. Hun var en flott og sosial dame, med bein i nesa og et strålende smil, sier Nina og Roald Øyen Foto: TORE KRISTIANSEN, VG

I 2016 ble det oppdaget at hun hadde eggstokkreft, som allerede hadde spredt seg til andre organer da hun ble operert.

I september i år fortalte Roede til Dagbladet at hun hadde tatt valget om å avslutte all behandling, da hun ble redusert og uvel som følge av cellegiften.

PROGRAMMET: Grete Roede ble bisatt fra Frogner kirke mandag. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix

les også

Ny forskning: Slik holder du vekten og formen i ferien

Pluss content

– Det er ikke sånn jeg vil leve den tiden jeg har igjen. Jeg vil heller ha igjen litt mindre tid, og heller prøve å ha det litt ålreit, medga hun til avisen da.

BÆRES UT: Båren til Grete Schultz Roede bæres ut etter seremonien i Frogner kirke i Oslo mandag formiddag. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix

Roede ble kjent da hun startet selskapet Grete Roede AS som driver kurs for slankere. Hun startet virksomheten med bakgrunn i egne vektproblemer.

les også

Rosanna gikk ned 50 kg. på Instagram

Pluss content

Siden 2001 er det datteren Jeanette, Erik Roede og Rune Ludviksen som har eid firmanavnet og kurskonseptet.

Grete Roede har blitt tildelt en rekke priser, blant annet Kongens fortjenstmedalje i gull i 2003 for sitt helsefremmende arbeid blant overvektige nordmenn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder