P3-PRISEN: Aurora.

P3-prisen til Aurora – og hilsen fra Billie Eilish

FORNEBU (VG) Nykommerne Ballinciaga var nominert til hele to priser. Men det var ringrevene i Karpe som tok storeslem og stakk av med begge. Den gjeveste æren, selve P3-prisen, går til Aurora.

Publisert:

Artisten Aurora holdt konsert i Oslo sentrum – men ble avbrutt. Hun skulle nemlig få den gjeve P3-prisen - en pris som går til en som juryen mener har hatt stor betydning for norsk musikk.

Det kom aldri en takketale fra Aurora under showet - men en videohilsen fra artisten Billie Eilish ble vist på storskjermen for publikummet i H3 Arena på Fornebu i Oslo.

Som VG tidligere har omtalt, var 26-åringen fra Os en avgjørende faktor for at den amerikanske popsensasjonen Billie Eilish (17) satset på musikken

– «Miss Aurora» var den første grunnen til at jeg ville gjøre noe av dette, sa Eilish i hilsenen.

Prisen for «Årets gjennombrudd» gikk til Jonas Benyoub. I 2022 har han både gitt ut debutalbummet «ZeroLove» og vært gjesteartist på Karpes «10xSpektrum»-konsertserie i august.

1 / 4

På de ti utsolgte konsertene i Oslo spektrum, som fikk sekser av VGs anmelder, spilte Karpe og Benyoub låta «Fairuz/baraf».

Og det er nettopp rap-duoen Chirag Rashmikant Patel (38) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguidi (38)  som stakk av med begge publikumsprisene: årets artist og årets låt.

– Vi har sagt det før: At dere gadd å gå runder med å høre på den musikken vi hørte på da vi vokste opp, og gjøre det til norsk popmusikk, det er et fuckings gjennombrudd, sier Patel til produsentene da han takket for prisen.

Ingen pris til maskemenn

I første kategori konkurrerte Karpe mot Ramón, Undergrunn, Synne Vo og Ballinciaga. Sistnevnte konkurrerte også mot rapduoen med låten «Dans på bordet» som de har sammen med David Mokel.

På den gule løperen var det mange som trodde at den maskerte trioen kom til å stikke av med prisen i sistnevnte kategori.

Med over 35 millioner streams på nevnte låt har nemlig Ballinciaga og David Mokel sittet godt på den norske poptronen i 2022.

– Vi håper på det beste, men forventer ingenting, sa «han med den mørke stemmen» i gruppen i forkant av utdelingen.

Se bilder fra «gul løper» her:

1 / 46

– Kan umulig gå galt

Store deler av musikkbransjen – og kjendiser av diverse sort – hadde tatt turen til i H3 Arena på Fornebu i Oslo, for å feire musikkåret som har gått med NRKs prisutdeling P3 Gull.

Utdelingen gjelder for artister som blant annet har blitt spilt mye på NRK P3.

Årets programledere er Lars Berrum og Annika Momrak. De gikk høyt ut med store forventninger til kvelden.

– Det blir kjempegøy. Det kan umulig gå galt, sa Lars Berrum.

– Blir ikke fallhøyden litt stor, når du sier det?

– Det er derfor jeg sier det. Det er noe humor i det når jeg har driti meg fullstendig ut.

Victoria Nadine om Kygo: – Fineste mennesket jeg har møtt

Victoria Nadine ankom alene på den gule løperen til P3 Gull lørdag. Kjæresten Kyrre Gørvell Dahl, mest kjent som artisten Kygo, måtte jobbe i kveld. Hun sa de takler avstandsforholdet fint.

– Vi bor hver for oss, men er mye sammen når vi er i samme by.

Hun fortalte at de ble offisielle med hverandre i slutten av juli. Det var Kygo som tok initiativet.

– Hva falt du for ved ham?

– Han er det fineste mennesket jeg har møtt. Vi bonder så sykt bra.

– Kan vi forvente musikk fra dere to sammen?

– På et eller annet tidspunkt blir det sikkert et eller annet. Men det er ikke noe vi jobber med nå.

Mio: Holder kjærlighetslivet privat

Mikkel Christiansen, som går under artistnavnet Mio, bekrefter til VG at han har fått seg kjæreste. Men mer enn det ønsker han ikke å avsløre.

– Jeg har prøvd å ikke holde det utenfor media før. Jeg synes det er mer behagelig å holde det utenfor, sier han.

Han har tidligere vært sammen med influenserne Sofie Karlstad og Annijor.

Artisten Sigrid Raabe delte ut prisen til «årets gjennombrudd». Hun har nettopp lagt bak seg en hektisk turné i utlandet. Etter litt om og men får VG lirket fram et svar på hvem hun holdt med i forkant av prisutdelingen:

– Jeg gikk i klasse med Amanda Tenfjord, vi gikk i klasse sammen på videregående. Så det hadde jo vært litt kjekt da, sier hun.

  • Victoria Nadine er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.
Publisert: