SKANDALEPRINSESSEN: Prinsesse Stephanie (46) er ikke redd for å sjokkere, og har uten tvil bidratt til å sette det lille fyrstedømmet Monaco i rampelyset. Men på tross av et utagerende liv, holder 46-åringen seg vakker. Foto: AFP

Skandaleprinsessens tøffe liv

Denne gangen er det ikke hun som får oppmerksomheten. Men skandalene som prinsesse Stephanie (46) har stått for, har i aller høyeste grad vært med på å skape interesse rundt fyrstedømme i Monaco.

 • Jørn Pettersen
 • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over ni år gammel

- Uten medieoppmerksomheten, ville ikke Monaco vært hva det er i dag, sier statsviter og kongehusekspert, Carl Erik Grimstad til VG.

Han mener at fyrstedømmet i Monaco virkelig er en dinosaur, en overlevning, en anakronisme - ja nærmest for en morsom kakepynt å regne i et republikansk hjørne av Europa.

KRITISERT: Prins Alberts søster har ikke alltid vært like heldig med antrekkene, og har flere ganger dukket opp i oppsiktsvekkende kreasjoner. Her sammen med sin bror og han forlovede Charlene Wittstock. Foto: AFP


- Men mediesamfunnet gir og tar. Jeg mener at all oppmerksomheten rundt Stephanie og hennes søsken har vært en del av deres ulykke. På mange måter overtok de morens berømmelse, men hun var vant til å takle dette. Hun levde av sin berømmelse, sier Grimstad.

LES OGSÅ: - Stephanie synger igjen .

- Mitt ville barn, kalte moren, prinsesse Grace av Monaco sin yngste datter.

Var i bilen

Lite visste hun at Stephanie virkelig skulle gjøre alt for å leve opp til det en gang så kjærlighetsfulle kallenavnet etter morens altfor tidlige død i den dramatiske bilulykken i 1982. Den gang 17 år gamle Stephanie var med bilen, og det er ingen tvil om at det har preget henne for livet.

Les alle nyheter om Monaco på VG Rampelys her .

- Ingen kan forestille seg hvor vondt det har vært for meg og fortsatt er, sa hun i et intervju i 2002, hvor hun for første gang snakket om bilulykken.

PREGET: Det virker som om Prinsesse Stephanie har slått seg til ro nå, men ingen skal si at hun ikke er preget av det tøffe livet hun har levd. Foto: AFP


- Ikke bare har jeg gått gjennom den forferdelige opplevelsen det var å miste min mor i så ung alder, jeg satt ved siden av henne da ulykken skjedde, sa prinsessen i det samme intervjuet.

I intervjuet legger heller ikke Stephanie skjul på at den dramatiske bilulykken og det tragiske utfallet har hatt mye å si for livet hennes etterpå.

- Ulykken gjorde at jeg virkelig skjønte hvor heldig jeg var som var i live. Jeg tok imot livet med åpne armer og sa til meg selv at alt dette kan være over i morgen. Ingen har noen gang virkelig forsøkt å forstå meg og hvorfor jeg er som jeg er. Jeg vil bare leve livet fullt og helt, forklarte prinsesse Stephanie.

Det har hun da også så til de grader gjort. Til utallige ukebladredaktørers store glede, og familiens minst like store sorg og bekymring.

- Gode oppslag, enten det var med Stephanie eller søsteren Caroline, solgte gjerne rundt 460000 eksemplarer, forteller tidligere sjefredaktør i Se og Hør, Knut Haavik.

Kanskje ikke så rart at alle Stephanies bevegelser ble fulgt av et utall fotografer til enhver tid. De fikk nok å ta bilder av. Ville fester Europa rundt. Toppløs bading. Uhemmet sjekking av den ene mannen etter den andre

- Stephanie og Caroline er en passe blanding av skjønnhet og skandaler, sier Haavik om hvorfor Monaco-søstrene i mange år var sikre opplagsvinnere.

Med forhold til stjerner som Paul Belmondo, Rob Lowe og en serie av mer eller mindre notoriske playboys, skapte Stephanie store overskrifter over hele verden. Samtidig prøvde hun seg både som artist, modell og klesdesigner.

- Jeg har valgt en noe uvanlige karrierevei til prinsesse å være. Men på den annen side, jeg har alltid ønsket å være selvstendig og gå mine egne veier, forsvarte Stephanie seg med.

Stormfulle forhold

Pappa Rainer hadde nok håpet at både datteren og medieomtalen skulle roe seg ned etter hvert som datteren ble voksen, ble mor og stiftet familie. Men valget av ektemenn har vært like stormfullt som de fleste andre valg i Stephanies liv. Første mann inn og ut, var den tidligere livvakten hennes Daniel Ducruet som hun ble skilt fra etter at han ble fotografert i svært intim positur med Miss Nude Belgium. Paret rakk å få to barn sammen.

- Å være mor, er det eneste som virkelig er meningsfylt i mitt liv. Det er alt, mente Stephanie på den tiden.

Men ikke desto mindre, i 1997 sjokkerte hun verden på nytt ved å bli gravid utenfor ekteskap. Ikke ville hun oppgi hvem faren var, selv om det etter hvert kom frem at det var en livvakt, Jean-Raymond Gottlieb, som var faren denne gangen.

Ansvaret for tre barn hindret likevel ikke Stephanie å ta med seg familien og flytte fra palasset i Monaco i 2001 og sammen med en gift elefanttrener og et sirkusliv på veien med en bobil som base. Riktignok varte forholdet bare et knapt år, men Stephanie var åpenbart bitt av sirkusbasillen, for allerede året etter giftet hun seg med en annen sirkusartist, Adnan Lopez Peres. Men heller ikke dette forholdet varte mer enn ett år.

- Joda, jeg er en prinsesse, men jeg er først og fremst et menneske. Om jeg er opprørsk? Det kommer jo an på hva man mener er normalt. For meg er det viktigst å være lykkelig og leve godt med mine egne beslutninger, sier Stephanie.

Les flere nyheter fra VG Rampelys her.

Les også

 1. - Charlene er en usikker kvinne

  (VG Nett) Det er bare en uke til hun skal gi prins Albert (53) sitt ja i et storslagent eventyrbryllup - nå beskrives…
 2. Slik blir eventyrbryllupet i Monaco

  (VG Nett) Til helgen arrangerer Monaco sin største begivenhet siden Grace Kellys bryllup.
 3. Charlene klar for prinsesse-ilddåp

  I fire år har Charlene Wittstock (33) levd i skyggen av sin 20 år eldre kjæreste prins Albert.
 4. Monacos nye førstedame: - Vil ikke sitte på sidelinjen

  Første gang Charlene Wittstock (33) møtte fyrst Albert (53), sto hun foran ham i en badedrakt og tenkte: - Han er mannen…
 5. Kongereporter Totland dekker fyrstebryllup for NRK: - Nå slipper jeg å holde noe tilbake

  (VG Nett) Kjell Arne Totland (66) sluttet i Se og Hør etter 20 år som hoffreporter. Nå har han sagt ja til NRK.

Mer om

 1. Monaco

Flere artikler

 1. Pluss content

  Slik ble hun «skandaleprinsessen»

 2. Velkommen til skandalefamilien, Charlene

 3. Kongelige babyrykter i Monaco

 4. Monaco-Charlotte festet med 15 år eldre kjæreste

 5. Fyrst Albert reddet Grace Kellys barndomshjem

Fra andre aviser

 1. Mange andre mistet også takten

  Aftenposten
 2. Prinsesse Ragnhild er død

  Bergens Tidende
 3. Prinsesse Ragnhilds liv i bilder

  Aftenposten
 4. Ilddåp for Monacos nye prinsesse

  Bergens Tidende
 5. Prinsesse Ragnhild er død

  Aftenposten
 6. Dette er Monacos nye prinsesse

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no