SMILTE TIL FANSEN: David Bowie og kona Iman ankommer New York Theatre Workshop 12. desember, til premieren på musikalen «Lazarus». Foto: BR / Dana Press / NTB scanpix ,

De siste bildene av David Bowie (69): Smilende Bowie hilste på fansen - en måned senere var han død

David Bowies bortgang kom som et sjokk på mange. Pop- og rockeikonet har vært kreftsyk i 18 måneder, men har holdt sykdommen skjult for de aller fleste.

  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nyheten om at David Bowie (69) er død kommer bare tre dager etter at han ga ut sitt siste album, og én måned etter at han deltok på åpningen av sitt nye show «Lazarus», i New York. På dette tidspunktet var det få som visste at rockelegenden kjempet sitt livs kamp.

VGs kommentator: Bowie var den største av dem alle

Bilder fra åpningen av showet 12. desember viser en tynn, men blid Bowie, som ankommer New York Theatre Workshop sammen med sin kone, modellen Iman Mohamed Abdulmajid (60), oftest omtalt kun ved fornavn.

Les også: Norsk skuespiller møtte Bowie i jungelen: – Usedvanlig hyggelig kar

SYK: David Bowie så overraskende godt ut til å være alvorlig kreftsyk, da han gjestet premieren på sin egen musikal «Lazarus» i desember 2015. Foto: BR / Dana Press / NTB scanpix ,

Skjulte sykdommen

SPINKEL: David Bowie har aldri vært noen stor kar, men så relativt mager ut da han, etter det pressen kjenner til, viste seg ved et offentlig arrangement for siste gang. Foto: BR / Dana Press / NTB scanpix ,

Dette er etter det VG kjenner til de siste offisielle bildene av Bowie.

Verdensstjernen var på dette tidspunktet alvorlig kreftsyk - men klarte å skjule det for fansen, og tok seg tid til å stoppe og hilse på dem, og skrive noen autografer, skriver Mirror.

Kommentar: Det vandrende kunstverket

Til tross for at sykdommen har blitt holdt hemmelig, har det versert rykter om at noe var galt, og fansen skal ha reagert på at Bowie har vært mindre og mindre synlig i offentligheten den siste tiden.

I 2014 kom også den endelige beskjeden om at han ikke ville gi flere intervjuer, til tross for at han jobbet med et nytt album som ble sluppet forrige uke.

Send din siste hilsen til rockelegenden her!

Allerede i 2004 ble stjernen alvorlig syk, og ble fløyet til sykehus i helikopter og hasteoperert etter at han kollapset på en scene i Tyskland, under turneen «A Reality tour».

I fjor ble det også avklart at Bowie aldri mer ville stå på scenen, og at han hadde holdt sin siste konsert allerede i 2004, til tross for at han fremdeles produserte ny musikk.

Les også: Kjendisene i sorg over David Bowie

Produsenten visste at han var syk

En av de få som skal ha kjent til kreftsykdommen en stund er David Bowies mangeårige venn og produsent, Tony Visconti. Han skriver på Facebook at han har visst om dette utfallet i ett år, og at David Bowie døde som han levde - som et kunstverk.

– Det er på sin plass å gråte litt nå, skriver Visconti i et kort, men følelsesladet innlegg.

Nyheten om artistens uventede bortgang ble først bekreftet på Bowies Facebook-side, av hans familie. Kort tid etter postet sønnen Duncan Jones et barnebilde av deg selv og sin far, med følgende melding:

– Svært lei meg over å kunne bekrefte at det er sant. Jeg vill være frakoblet en stund. Kjærlighet til alle.

Giæver og Joffen podcast: David Bowie spesial

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder