STOPPET: Skuespiller Toralv Maurstad måtte pent gi fra seg førerkortet da politiet stoppet ham for å ha kjørt på rødt lys torsdag. Foto: NTB Scanpix

Toralv Maurstad (86) mistet lappen

(VG Nett) Skuespiller Toralv Maurstad måtte få skyss til Nationaltheateret etter at han kjørte på rødt lys og uten gyldig førerkort.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Torsdag ettermiddag ble den kjente skuespilleren stoppet av politiet på vei til Nationaltheatret hvor han spiller i stykket «Sokrates' forsvarstale».

Men han kom ikke lenger enn til Sørkedalsveien, hvor politiet stanset bilen.

- Like før klokken 19 stanset en patrulje en bil de mente kjørte på rødt lys. Føreren hadde ikke gyldig førerkort, og det ble tatt beslag i førerkortet, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen til VG.

Manglet legeerklæring

Førerkortet var ikke gyldig fordi Maurstad manglet nødvendig legeerklæring, skriver Nettavisen. Legeerklæring er påbudt for alle sjåfører etter fylte 75 år.

Maurstad avviser overfor avisen å ha kjørt på rødt lys, og mener det var gult.

- Det eneste jeg har gjort galt er å ha kjørt uten gyldig legeerklæring, sier Maurstad til Nettavisen.

Ifølge Maurstad gikk legeerklæringen ut på dato for flere måneder siden.

- Jeg må komme meg til legen i morgen og få fornyet erklæringen, sier han.

Uten førerkort måtte Maurstad få hjelp av en venn til å komme seg til Nationaltheateret - hvor publikum måtte vente litt før han kom seg på scenen.

Bot

Politiet skal også vurdere om forholdet vil bli bøtelagt.

- Generelt er det slik at dette kommer i form av et forenklet forelegg, og hvis det ikke aksepteres, kan det bli en anmeldelse, sier operasjonsleder Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder