Moren om Kygo: Vi er så stolte

NOBELINSTITUTTET (VG) I kveld skal Kygo spiller tre låter på Fredspriskonserten, og i salen vil det sitte en veldig spent – og stolt – mamma.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fredag kveld skal Den tunisiske dialogkvartetten feires på storslaget vis under Fredspriskonserten – som i år finner sted på Telenor Arena. Artistene som skal hylle vinnerne er blant annet Kygo, Aurora Aksnes, a-ha, amerikanske Jason Derulo og danske .

Tidligere på dagen var det duket for pressekonferanse med årets artister og programleder – talkshow-legenden Jay Leno (56).

Da VG møtte Kygo etter pressekonferansen kunne han fortelle at han gledet seg kveldens konsert.

– I kveld blir det både låter som er nedstrippet – men det blir også party! Fred er en ting som burde være lystig og glad. Derfor blir det stor stas å dele ut gode og glade vibber.

Ifølge VGs opplysninger skal Kygo fremføre tre låter under fredagens Nobelkonsert. «Firestone» er – ved siden av «Stole The Show» – Kygos største suksess til dags dato med over 330 millioner avspillinger på Spotify.

– Vi er stolte

Når 24-åringen står på scenen er det i alle fall en person som er ekstra spent og stolt – og det er moren Kjersti Gjerde.

SØNN OG MOR: Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet Kygo, sammen med moren Kjersti Gjerde etter pressekonferansen før Nobelfredspris-konserten. Foto: Kristine Hellem Aanstad/VG ,

– Det blir så spennende å se han på den scenen. Vi har opplevd noen konserter med Kyrre før, men dette er stort, sa hun til VG rett etter pressekonferansen.

Hun følger tett med på sønnen når han besøker Oslo, og fortelle at i dag er hovedoppgaven hennes å få i ham litt mat.

– Det er viktig å huske på blodsukkeret, humret hun før hun fortsatte:

– Vi er så stolte av alt han har fått til.

Liker seg i Oslo

– Jeg har egentlig ingen forventninger til konserten, sier Aurora Aksnes (19).
Det unge stjerneskuddet har høstet både oppmerksomhet og lovord de siste månedene – men det er ikke henne det skal handle om i kveld, synes hun.

– For meg er det en stor ære å være med på dette. Det er veldig rart å stå her i dag – de fleste vet vel ikke hvem jeg er. Jeg er veldig glad for å være her, sier 19-åringen.

Leno: – Jeg liker meg her

Programleder Jay Leno er også godt fornøyd med å være på plass i Oslo.
– Det er en utrolig fin by! Det virker som et perfekt sted å ha et arrangement som dette. Jeg liker meg her, sier han.
Les også: Aurora: – Fans sender meg døde insekter. Det er kjempekoselig!

Kritiserte Trump-utspill

Under pressekonferansen ble Donald Trump og hans kontroversielle uttalelse om å nekte alle muslimer innreise til USA brakt på banen.

– Jeg tror dette kan bli en oppvekker for mange amerikanere når det gjelder hva som står i grunnloven vår – den tillater ikke slikt vrøvl. Man kan ikke stenge folk ute på grunn av religionen deres, sier Leno, og fortsetter:
– Det er en liten gruppe som støtter Trump, men jeg tror ikke de fleste amerikanere tenker som ham.
Talkshow-kongen fikk støtte av Jason Derulo.
– De fleste jeg har snakket med synes dette er helt idiotisk. Det er en utrolig tåpelig uttalelse, og jeg tror ikke at noen tar det seriøst, sier han.
Eksperter: – Nei, Trump blir ikke president

Kygo og Kurt på programmet

Ifølge VGs opplysninger skal Kygo fremføre tre låter under fredagens Nobelkonsert. «Firestone» er – ved siden av «Stole The Show» – Kygos største suksess til dags dato med over 330 millioner avspillinger på Spotify.
Vanligvis er det Conrad Sewells stemme som fremfører «Firestone», men etter det VG erfarer er det vår egen Kurt Nilsen (37) som skal synge under kveldens konsert.

Torsdag kveld ble fredsprisvinnerne hyllet med fakkeltog i Oslo sentrum. Nobelkomiteen håper at fredsprisvinnerne vil spre glimt av håp og utvikling i en region som står i flammer.

– Vi synes årets pris er helt fantastisk, og den viser betydningen av folkelig engasjement for å skape fred, sa LO-leder Gerd Kristiansen til NTB.

Tunisiere dannet «menneskelig skjold»: – Tenkte han ikke ville skyte så mange arabere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder