NY JOBB: Ellen Arnstad blir ny redaktør i Se og Hør. Foto: Charlotte Spetalen

Ellen Arnstad ny sjefredaktør i Se og Hør

(VG Nett) 47-åringen tar over stolen etter sjefredaktør Harald Haave som nylig sa opp sin stilling.

  • Tommy Brakstad
  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Vi er svært glade for at Ellen går inn i den viktige rollen som sjefredaktør for Se og Hør. Hun har en lang og bred journalistisk bakgrunn i tillegg til solid toppledererfaring. Hun har vært en del av konsernledelsen i mange år, sier administrerende direktør i Aller Media, Roger Hansen til SeogHør.no.

Ellen Arnstad overtar etter Harald Haave som sa opp sin stilling som sjefredaktør i Se og Hør i september. Hun kommer fra jobben som forlagsdirektør i Aller Media.

- Dette blir spennende og utfordrende. Se og Hør er en av de største mediebrandene i Norge i en ny medietid, både i print og det digitale landskapet, sier Ellen Arnstad til VG.

Arnstad begynner i den nye jobben 1. november, samtidig som Harald Haave går av.

Utfordring

VG har i ettermiddag vært i kontakt med Arnstads kontor, og får opplyst at hun for øyeblikket sitter i et redaksjonsmøte på sin nye arbeidsplass

Les også: Haave slutter i Se og Hør

Arnstad sier jobben i Se og Hør blir en spennende utfordring både redaksjonelt, ledermessig og strategisk.

- Se og Hør er flaggskipet i Aller Media, det er Norges største ukeblad og en sterk merkevare med mange muligheter, sier Arnstad til SeogHør.no.

Ringen sluttet

Den nye sjefredaktøren mener ringen på mange måter er sluttet nå som hun skal lede livsverket til Knut Haavik.

- Det var nettopp Knut som våget å satse på meg da han som konsernsjef var med på beslutningen om å lansere magasinet HENNE i 1994, og hvor jeg var grunnlegger og sjefredaktør i 17 år, sier Arnstad til seher.no.

Kjendisredaktøren er gift med Stein Støa (61), og sammen har de sønnene Joachim (18) og Alexander (10) og datteren Gabrielle Margrete.

Les også: Dramatisk fødsel for Ellen Arnstad

Høsten 2009 deltok Ellen Arnstad i «Skal vi danse» på TV 2.

Se og Hør er Norge største ukeblad. Bladet utgis to ganger i uken med et samlet opplag på over 280.000 solgte blader. Arnstad får også ansvaret for nettstedet, Seoghør.no.

- LYKKE TIL!: Tidligere sjefredaktør Odd Johan Nelvik i Se og Hør ønsker Ellen Arnstad lykke til i sin nye jobb. Foto: Marte Vike Arnesen/VG

- Tøff

Tidligere Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik kjenner Ellen Arnstad godt. Han mener hennes erfaring vil komme godt med i den nye jobben.

- Ikke minst så kan hun dette med å te seg i media. Det er viktig for en Se og Hør-redaktør, sier Nelvik til VG.

- Til nå har hun kanskje svevd litt som en flamingo over savannene. Det er på tide hun kommer ned blant hyenene, så får vi se hvordan det går. Hvis hun greier å få Se og Hør enda mer på kartet, og spisse det litt til igjen, så tror jeg det er en fordel. Hun har lang fartstid i Pressens Faglige Utvalg (PFU), så det kan være hun skal begynne å irritere sine gamle venner der. Jeg tror ikke det gjør noe, sier Nelvik.

- Lykke til! Ellen er en jente som ikke er skyggeredd. Dette er en ny arena, men hun er tøff. Dette kan hun få til, mener Nelvik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder