Truls Svendsen på TV-tur igjen

Programleder og komiker Truls Svendsen (42) sier innspillingen var «som å gå i konstant frykt». Likevel storkoste han seg på tur.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I fjor kunne seerne følge Truls Svendsen på tur over Grønland og i serien «Oppdrag Hurtigruten».

Men Svendsen er ikke ferdig med å være på TV-tur enda. Nå sendes han ut på tur igjen, denne gangen på kryss og tvers i Norge.

I oppfølgeren «Truls – Oppdrag Norge» skal Svendsen ut på tur i landets 19 fylker. Igjen skal kameratene Thomas Numme, Harald Rønneberg, Terje Bergli og Raymond Brendeløkken bestemme hva Svendsen skal utsettes for. Denne gangen er Svendsens tidligere turkamerat Cecilie Skog med på å bestemme hvilke oppdrag komikeren må gjennomføre.

– Jeg blir ikke lei av å reise på tur. Jeg ender alltid med å reise i Norge, og nordmenn er veldig glad i å se hvordan norske folk har det. Nysgjerrigheten er der, og derfor har det blitt en greie. Jeg liker å reise på tur, og jeg tror folk liker å se på, sier Svendsen.
Svendsen om Grønlandsturen: Redd jeg skulle fremstå som sur

TURGLAD: Truls Svendsen har fått prøvd seg i mange forskjellige utfordringer. Foto:TV 2,

Men denne gangen har Svendsen et ess i ermet, han kan nemlig kreve å ta meg seg en av kameratene på oppdraget. Blant annet må Cecilie Skog prøve seg som rytmisk sportsgymnast.

Han forteller at han har fått overveldende respons etter de tidligere turene, og at han har blitt tøffere av å bli kastet ut i ting. Svendsen kan også røpe hvem av de fem som gir de mest krevende utfordringene.

– Jeg får de verste fra Cecilie. Hun er en snill og god dame, men det er hun som kan høydeskrekk. Det hjelper å utsette seg for det, og jeg ender opp litt bedre, selv om det ikke alltid føles sånn der og da, sier programlederen.

Svendsen er helt klar på hva som er det verste med å bli sendt ut på oppdrag.

FÅR TESTET GRENSER: Truls Svendsen får prøve ting han aldri ville ha gjort på eget initiativ i den nye serien. Foto:TV 2,

– Det verste er å gå i konstant frykt. Det er en reise i redsel og selvutvikling, sier han til VG.

Truls er folkets favoritt: Vant publikumsprisen to år på rad!

Men Svendsen skal ikke bare ut på oppdrag som er skumle. Han skal også prøve seg som blant annet illusjonist, hjelpetrener med Solskjær og operasjonssykepleier.

Det er særlig ett oppdrag Svendsen trekker frem som givende.

– Jeg skal være sykehusklovn for kreftsyke barn. Da har man så innmari lyst til at det skal gå bra, forteller han.

Under innspillingen av serien «Oppdrag hurtigruten» startet TV 2-profilen et nytt liv med trening og sunt kosthold. Kameratene mente han var «satt, kjedelig og tykk», og ville derfor at han skulle komme seg ut på tur. Nå hadde Svendsen falt tilbake i gamle spor, og det var på tide med en ny tur.

– Jeg har en tendens til å havne i mat – og drikke-land, sier Svendsen og humrer.

HELVETESUKE: Truls Svendsen bestemte seg for å ta med kameraten Thomas Numme til testen i forsvarets «helvetesuke». Foto:TV 2,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder