MODELL: Juliane Snekkestad fra Tønsberg bor og jobber i London. Foto: TEAM MODELS

Bildene av Juliane Snekkestad fjernet fra Playboy

I kjølvannet av kronprinsparets kraftige reaksjon mot Se og Hørs omtale av Marius Borg Høibys (21) nye kjæreste, er bildene fjernet fra mannebladets nettsider.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I forrige uke gikk kronprinsparet offentlig ut og kritiserte Se og Hør for sin presentasjon av Juliane Snekkestad (22) som «Playboy-modell». Modellmamma Eivor Øvrebø (71), som driver Team Models og har Snekkestad i sin stall, raser også og sier til VG at bladet bedriver «hårreisende journalistikk».

Bakgrunn: Modellmamma raser mot beskrivelsen av Marius’ nye kjæreste

– Juliane har aldri jobbet på booking fra Playboy og har aldri fått betalt av Playboy, sier Øvrebø om bildene som Los Angeles-fotografen Sophia Sinclair tok i California i fjor vår.

Snekkestad selv vil ikke uttale seg til VG, men Øvrebø sier 22-åringen tar oppslaget i Se og Hør svært tungt.

Nå er den aktuelle bildeserien fjernet fra Playboys nettsider. Bildene har aldri vært på trykk i noen papirutgave. Hvorfor bildene nå brått er borte, ett år etter at de ble publisert, er uvisst. Øvrebø sier at hun ikke har vært i kontakt med Playboy.

Juliane Snekkestad: Forteller om livet som modell

Fotograf Sophia Sinclair skriver i en epost til VG at hun kom i kontakt med Snekkestad via modellens amerikanske agent.

– Jeg har den største respekt for mine modeller og følger alltid prosedyre. Jeg videreformidler aldri bilder uten at de har godkjent dem og samtykket, sier Sinclair.

Hun svarer imidlertid ikke på spørsmål om hvorfor bildene er fjernet.

Se og Hør står for sin presentasjon av Snekkestad og saken for øvrig.

– At bildene nå i ettertid er fjernet, endrer ikke at det var korrekt å kalle henne «Playboy-modell», sier sjefredaktør Ulf Andre Andersen.

Slottets assisterende kommunikasjonssjef, Sven Gjeruldsen, sier at han ikke har kjennskap til at de aktuelle bildene er fjernet.

les også

Slottet: – Marius vil ikke være kjendis

Selv om Snekkestad etter den såkalte testfotograferingen ga Sinclair grønt lys til å sende bildene til Playboy, nekter Team Models konsekvent for at det kvalifiserer til betegnelsen Playboy-modell.

– Folk tror med en sånn beskrivelse at Juliane jevnlig poserer for Playboy. Hun har aldri gjort det og kommer heller aldri til å gjøre det. Juliane jobber med seriøse kleskunder, sier Øvrebø.

Snekkestad har delt flere av bildene fra L.A.-fotograferingen på Instagram, blant annet dette:

Coming soon for @playboy by @phiaphotography

Bildet under er av Snekkestad og Marius Borg Høiby og ble lagt ut på hennes Instagram i mars i fjor:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder