FJERNES IKKE: Michael Jackson. Her under en konsert i 1997. Foto: Mattis Sandblad

NRK snur: Fjerner ikke Jackson fra spillelister likevel

NRK tar helomvending etter at de mandag bestemte seg for å fjerne Michael Jacksons musikk fra spillelistene på sine radiokanaler.

– Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren «Leaving Neverland». Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil, jeg har derfor gjort om på den, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Søndag ble første del «Leaving Neverland» vist i USA. I dokumentaren skildrer Wade Robson og James Safechuck overgrep de hevder popkongen begikk mot dem da de var 7 og 10 år gamle. Dokumentaren vekker stor oppsikt og debatt over store deler av verden. Også i Norge. Ikke minst etter at NRK mandag formiddag besluttet å fjerne Michael Jackson fra spillelistene til kanalene P1, P13 og P1+.

les også

TV-anmeldelse «Leaving Neverland»: Overgrep i eventyrland

Avgjørelsen ble møtt med kritikk, blant andre fra kommentator Egon Holstad, som omtalte det hele som «moralsk posering».

– Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. NRK må skille kunsten fra kunstneren, sier Eriksen.

NRK-SJEF: Thor Gjermund Eriksen. Foto: Frode Hansen

Eriksen understreker at dette aldri var ment som en boikott av Michael Jacksons musikk.

– Musikken ble tatt ut av sendinger i de kanalene som spiller Michael Jackson regelmessig slik at musikken ikke skulle dukke opp ukommentert. I ettertid ser vi imidlertid at publikum og presse har oppfattet det som en boikott. Derfor er det viktig og riktig av oss å snu og gjøre om på denne beslutningen, sier Eriksen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder