OPERERES: Lena Dunham har lenge vært åpen om sykdommen sin, og lørdag ble hun sendt til sykehus. Foto: Danny Moloshok , Reuters

Lena Dunham til sykehus med sprukket eggstokkcyste

«Girls»-stjernen Lena Dunham (29) er innlagt på sykehus og skal opereres som følge av at en eggstokkcyste har sprukket.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det opplyser en av Dunhams representanter til People lørdag kveld.

– Lena Dunham har vært veldig offentlig om sine personlige endometriose-anfall. I morges sprakk en eggstokkcyste, og hun har blitt fraktet til sykehus, sier talsperson Cindi Berger til People, og opplyser samtidig at skuespilleren må opereres.

Endometriose er en tilstand der vev av samme type som slimhinnen i livmoren, finnes utenfor livmoren, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Dunham forlater Twitter: – Ikke trygt for meg

Dunham, som både er medskaper og har hovedrollen i TV-serien «Girls», oppdaterer ofte sine fans om egen helsetilstand. Senest 8. februar publiserte Dunham et innlegg på sin Facebook-side, der hun fortalte at hun var inne i en tøff periode.

«Jeg vil at dere skal vite at selv om jeg gleder meg til «Girls» begynner igjen, vil jeg ikke være omkring og snakke med pressen om den nye sesongen. Som mange av dere vet, har jeg endometriose, en kronisk tilstand som rammer omtrent en av ti kvinners reproduktive helse. Jeg går for tiden gjennom en røff tid med sykdommen og kroppen min, skriver hun i innlegget».

«Girls» snart slutt: – Føles som rett tidspunkt

«Girls» tar tempen på en generasjon. I endetarmen, skrev VGs anmelder og serverte terningkast fem da serien hadde norsk premiere på NRK3 i 2013. Siden har Dunham seilt opp som publikumsyndling, samtidig som hun er kontroversiell og gjerne provoserer med sin frittalenhet – ofte om kvinnesaker. Hun har blant annet lansert en omstridt biografi.

I tillegg til «Girls», har Dunham blant annet spilt i drama-filmen «Happy Christmas» og komedien «This is 40».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder