PAUSE: Skuespiller Renee Zellweger mener hun jobbet konstant, og at hun ikke fikk tid til å gjøre egne prosjekter. Foto: Mario Anzuoni Reuters

Derfor tok Renée Zellweger en pause på seks år

«Bridget Jones»-stjernen åpner opp om hvorfor hun holdt seg borte fra rampelyset i så lang tid.

  • Linn-Christin Marthinussen

Artikkelen er over tre år gammel

15 år etter at filmen «Bridget Jones' dagbok» hadde premiere i 2001, og 12 år etter at oppfølgeren «Bridget Jones: På randen», er Renée Zellweger (47) tilbake i rollen som definitivt gjorde henne verdenskjent.

På tross av at hun var en meget ettertraktet skuespiller, valgte 47-åringen å ta en pause fra karrieren etter innspillingen av filmen «My Own Love Song» i 2010.

Nå, seks år senere, forteller hun årsaken.

– Jeg levde ikke en sunn livvstil. Jeg jobbet konstant, uten unntak, sier Zellweger til magasinet Empire, ifølge Contact Music.

Stor omveltning

Hun forklarer videre at det finnes mange forpliktelser å ta hensyn til når man først har takket ja til en filmrolle. Selv ble hun rastløs av å ha minimalt med tid til seg selv og egne interesser.

– Man spiller ikke bare inn en film, også er jobben utført. Er man knyttet til flere prosjekter i året, så får man ikke anledning til å gjøre noe annet enn å jobbe.

2013: «Bridget Jones»-stjernen benekter spiseforstyrrelser

Skuespilleren gikk dermed aktivt inn for en stor omveltning hva gjelder bruken av tid.

– Jeg ønsket å gjøre andre ting. Det ble en høy prioritet hos meg. Man kan nemlig ikke være suksessfull og kreativ, uten livserfaring. For meg føltes det på et tidspunkt som at jeg bare latet som at jeg hadde det.

Mange spekulasjoner

På tross av å ha vært minimalt i rampelyset de siste årene, har skuespilleren likevel klart å skape store overskrifter.

For to år siden fikk hun enorm oppmerksomhet for sitt ganske ugjenkjennelige utseende på en kjendisgalla i Hollywood.

Mens synsere og skeptikere høsten 2014 spekulerte hemningsløst i hvorvidt Zellweger hadde fått utført platiske operasjoner i ansiktet, valgte skuespilleren selv å gå ut med følgende forklaring:

– Det virker som folk graver etter en nedrig sannhet, som ikke finnes. Vennene mine sier jeg ser fredfull ut. Jeg er frisk. Det var en periode jeg ikke var flink til å være komfortabel med egen kropp. Jeg hadde en timeplan som ikke var gjennomførbar, og tok ikke tid til å ta vare på meg selv.

Les også: Renee Zellweger langer ut mot ryktebaserte mediesaker

Hollywood-stjernen har også tidligere forklart at hun aldri har vært spesielt glad i rampelyset.

I 2007 uttalte hun til bladet Harper's Bazaar at hun var glad hun hadde klart å bevare psyken etter alle bisarre opplevelser hun hadde opp gjennom livet.

– Jeg elsker private fester, men styrer unna de store Hollywood-arenaene. Én stor fest i året holder for meg – det er mer enn nok, forklarte filmstjernen, som har norsk mor og sveitsisk far.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder