ETTERFORSKER: Skuespiller Leonardo DiCaprio skal jakte på den originale italienske mafien i USA fra 1900-tallet. Foto: Angela Weiss/AFP

Leonardo DiCaprio skal spille «den italienske Sherlock Holmes»

Hollywood-stjernen skal produsere og spille i en ny og sann mafiafilm som beskrives som forløperen til «The Godfather».

Malene Emilie Rustad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den Oscar-vinnende skuespilleren Leonardo DiCaprio (42) skal spille en heltemodig politimann i den sanne historien om en amerikansk-italiener som kjemper mot det som skulle bli mafia i New York.

Filmen skal baseres på Stephan Taltys bok «The Black Hand». Den sanne historien viser hvordan original mafia immigrerte fra Italia til USA på tidlig 1900-tallet og hvordan de kidnappet mennesker for så å be om løsepenger fra deres familier.

Leonardo DiCaprio: Sier nei til voldsfilmer

Paramount Pictures skal produsere og skrive om suksessboken til en spillefilm hvor DiCaprio har hovedrollen som politimannen Joe Petrosine, som fikk kallenavnet «den italienske Sherlock Holmes», skriver Variety.

Leonardo DiCaprio skal også være med på å produsere filmen.

Stephen Talty er en av New York Times bestselgende forfattere innenfor kategorien narrativ sakprosa. Stephan Talty skriver selv at boken er en slags forløper til kultserien «The Godfather».

Husker du: Da DiCaprio fikk sin første Oscar?

DiCaprio var sist å se i dokumentaren «Before the Flood» i 2016 som handlet om klimaforandringer og som skuespilleren engasjerte seg stort for.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder