GIR GASS: Den spreke 90-åringen viser frem den skotske eiendommen til hertuginne Kate, mens to sikkerhetsvakter er plassert i baksetet. Foto:Peter Jolly/rex/shutterstock

Dronning Elizabeth (90) gir gass - uten lappen

Selv om dronning Elizabeth nå er 90 år er det liten tvil om hvem som er i førersetet når kongefamilien samles.

Silje Fjeldstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

På nye bilder, som britiske medier omtaler som «bemerkelsesverdige», sitter dronningen i førersetet, flankert av hertuginne Kate, på dronningens eiendom, Balmoral Castle, som ligger i Aberdeenshire, Skottland.

VGs Atle Jørstad kommenterer: Helt konge, Elizabeth!

Dronningen, som kjører en Range Rover på bildene, trenger hverken pass eller førerkort, ifølge Nettavisen.

Det skal imidlertid ikke stå på kjøreferdighetene: Hun lærte nemlig å kjøre bil allerede i 1945.

Dronningen var da med i Women’s Auxiliary Territorial Service, der hun fikk opplæring som både mekaniker og sjåfør av militære kjøretøy.

Les også: Her tvitrer dronning Elizabeth

Ifølge Daily Mail brukte dronningen heller ikke bibelte på bilturen i Skottland. Om dette også er et kongelig privilegium er heller usikkert.

Hennes barnebarns kone, Kate, valgte uansett å bruke setebeltet, men avisen skriver ikke om dette handler om et påbud eller det faktum at bilens sjåfør nettopp aldri har tatt lappen.

Dronningen har ifølge Business Insider fått korreks for sin kjørestil i Skottland tidligere. I 1998 kjørte hun kongen i Saudi-Arabia, kong Abdullah, rundt på landstedet i Balmoral. Han skal ha fått en tolk til å kjefte på Dronningen fordi han synes hun kjørte for fort på de smale skotske veiene.

Dronning Elizabeth om kineserne: – De var veldig frekke

Kongefamilien har feriert i Skottland i sommer, og skal tilbake til sine rojale plikter denne uken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder