SLET MED NERVER: Mona Grudt tror at Carl er bedre på dansegulvet med sin Eli når presset er litt mindre. Foto: NTB SCANPIX

Mona Grudt : - Carl Ivar virket litt anspent i kveld

Tidligere «Skal vi danse»-vinner Mona Grudt (42) gir terningkast på deltakerne.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Ivar Brandvol
  • Sofia Storhaug
  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over seks år gammel

Når deltakerne på TV-programmet skal ut på dansegulvet i kveld er det ikke bare dommerpanelet som skal vurdere innsatsen.
Si din mening og kast terning på deltakerne her.

VG:s terninger viser 4 prikker

Venke Knutson og Egor Filipenko:
- Venke har utrolig fin utstråling og er ei blid jente på dansegulvet. Litt forsiktig, men hopper i det med høye løft. Litt småfeil et par steder, og man kunne se at hun var litt nervøs og tenkte på stegene. Dette er en god start for Venke, og jeg tror hun kan bli veldig flink etterhvert som ukene går. Flott kjole, jeg har også danset i den :)

VG:s terninger viser 3 prikker

Jarl Goli og Olga Divakova:
- Ingen tvil om at Jarl trives i sin engelske vals. Det var lidenskap i blikket og mye følelser i denne valsen. Elegant og flott å se på. Dansemessig var han kanskje litt løs i grepet og det virket som det var hun som hadde styringen, noe hun sikkert hadde.

VG:s terninger viser 6 prikker

Kim Daniel Sannes og Elena Bokoreva Wiulsrud:
- Jeg har hatt høye forventninger til Kim, for jeg har fått med meg at han har hoftevrikken på plass, og gjett om jeg smiler fra sofakroken nå. Er dette program nr 1??? Dette er en fantastisk start på dansekarrieren. Masse show og innlevelse. Hurra for Kim Daniel!!

VGTV: Kim Daniel Sannes i ekstase

VG:s terninger viser 2 prikker

Isabella Martinsen og Lars Alexander Wiulsrud:
- Isabella var nydelig i sin pudderrosa kjole, men hun virket veldig nervøs og det gikk utover dansen. Virket litt stiv og tung i kroppen, spesielt i løftet på slutten. Når nervene slipper, tror jeg nok at Isabella greier å slippe seg litt mer løs etter hvert.

VG:s terninger viser 3 prikker

Rein Alexander og Marianne Sandaker:
- Rein har jo ikke hatt like lang prøveperiode, siden han steppet inn for Tom som trakk seg, og derfor er det imponerende at han gjennomførte så godt som han gjorde. For en utstråling og fantastisk fokus på dansepartner Marianne. Ingen tvil om at han koste seg på dansegulvet. Jeg håper jeg kan få se litt mer bevegelse i hoftene etter hvert.

VGTV: Dansepartneren om Rein: - Han er som en liten hund

VG:s terninger viser 2 prikker

Pål Anders Ullevålseter og Anette Stokke:
- Jeg har vært litt spent på hvordan Pål skal greie å danse, siden han akkurat har lært seg å gå igjen etter en ulykke på motorsykkel. Det virket som han tok oppgaven på alvor, men han virket litt innbitt innimellom. Det ble litt kjedelig å se på, men det var godt å se at han smilte mot slutten av dansen.

VG:s terninger viser 4 prikker

Eli Hagen og Bjørn Wettre Holthe:
- WOW!!! Alder er jammen meg ingen hindring. For noen lekre bein! Dette var veldig underholdende og utrolig gøy å se på. Eli er ikke redd for å by på seg selv, og viser at hun ikke tar seg selv så høytidelig med litt humor i starten av dansen. Høyt hang hun og blid var hun.

VGTV: Eli Hagen: - Jeg er mye bedre til å danse tango

VG:s terninger viser 5 prikker

Kathrine Sørland og Tom Erik Nilsen:
- Dette var en flott vals som fløt fint med elegante bevegelser i en vakker isprinsessekjole. Jeg kan nok tenke meg at Tor Fløysvik faller for deg i kveld Kathrine. Og det gjorde vi og.

VGTV: Se intervju med Kathrine Sørland

VG:s terninger viser 4 prikker

Linda Johansen og Glenn Jørgen Sandaker:
- Ingen tvil om at Linda har gledet seg til å endelig få entre parketten i Skal Vi Danse. Dette var en bra gjennomført Cha Cha Cha, men vi gleder oss til hun blir litt varmere i frynsekjolen. Jeg tror det bor en showgirl i Linda.

VG:s terninger viser 2 prikker

Carl I. Hagen og Therese Cleve:
- Det er ingen tvil om at nervene står i høyspenn for alle kjendisene i kveld, og Carl I sliter dessverre litt for mye med det problemet han også. Rotet litt i koreografien og virket anspent igjennom valsen sin. Jeg tror nok at Carl er bedre på dansegulvet med sin Eli når presset er litt mindre. Men du er tøff som begir deg ut på dette dansesirkuset. Neste gang får vi kanskje se litt hofter i latin?

VG:s terninger viser 6 prikker

Eirik Søfteland og Nadya Khamitskaya:
- Eirik er jo vant til å konkurrere på TV, og i kveld imponerte han igjen. Hoftene var på plass og han greide å beholde rockeren i seg, selv i et noget feminint antrekk. Det så faktisk ut som det var Eirik som førte Nadya, og det er ganske så imponerende. Dette var tøft! You Rock!

VGTV: Nadya: -Jeg var spent på hva Tor sa om skjegget

- Fryktelig nervøse

Modell og programleder Katrine Sørland var nervøs før kveldens premiere.

- Jeg holder på å tisse i buksa. Jeg er redd for å drite meg ut på dansegulvet, sa Sørland til VG før hun gikk på dansegulvet.

Følg oss i VG direkte under sendingen

Programleder Carsten Skjelbreid forteller at nervene til deltakerne er svært forskjellige.

- Noen er fryktelig nervøse, andre gleder seg og noen kommer nok til å få nervene etter hvert, forteller programlederen og legger til:

- Det er de kvinnelige deltakerne som gruer seg mest, noen gruer seg veldig, røper Skjelbreid, som vant «Skal vi danse» i 2009 sammen med sin dansepartner Elena.

Dømmer show-faktoren

Under premieren i kveld Mona Grudt er VGs egen «Skal vi danse-dommer. Hun kaster terning på deltakerne under kveldens premiere

I motsetning til de profesjonelle dommerne skal den tidligere «Skal vi danse Superfinale»-vinneren Mona Grudt vurdere underholdningsverdien på hvert bidrag. Grudt har tidligere deltatt to ganger i «Skal vi danse»:

VANT: Mona Grudt ble vinneren av «Superfinalen» i 2008 sammen med dansepartneren Glenn Jørgen Sandaker. FOTO: SARA JOHANNESSEN


I 2007 kom hun på andreplass og i 2008 vant hun hele konkurransen i den såkalte «Superfinalen».

VG følger dansekonkurransen direkte fra rundt klokken 19.00.

- Det er tøft å delta

- Det var helt fantastisk å delta. Det er en drøm å få lov til å fokusere så heftig på dans for en som er så glad i det som meg. Jeg lærte meg 10 selskapsdanser, sier Grudt.

Hun vedgår at noen av dansene har gått i glemmeboken, men at hun fremdeles kan føre an i mange av dem.

- Jeg skal også være ærlig og si at det mange ganger var tøft å delta. Alle deltagerne går på en smell før eller siden i konkurransen. Enkelte dager var vell heftige, sier hun.

- Utstråling

Med sin bakgrunn fra «Skal vi danse» og andre konkurranser vet Grudt hvordan det er å iføre seg disse gevantene og prestere på gulvet. Hun vil derfor på lørdag kveld gi de ulike dansepartnerne terningkast ut fra underholdningsfaktoren de gir seeren.

- Hva ser du etter når du skal vurdere parene?

- Tekniske ting kan jeg ikke mene for mye om , men jeg vil slå ned på åpenbare feil som alle kan se. Jeg er mest opptatt av utstråling og hvordan parene kommer gjennom TV-ruta til oss som ser på. Nerver vil jeg se på, kroppsholdning, og antrekk, sier hun.

Flere artikler

  1. Mona Grudt: Litt av noen bein du har Kathrine!

  2. Jarl Goli ute av dansen

  3. Venke valset ut av «Skal vi danse»: - Så lenge vi leverer et bra show, gir jeg blaffen!

  4. Kathrine Sørland: - Jeg er litt skuffet

  5. «Skal vi danse»-vinneren om feiringen: - Heftig gøy

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder