Dirigent til VG:Låten er kjempebra

Skal fremføre Ylvis-låt på NFL-kamp

Ylvis og deres YouTube-hit «The Fox» har tatt USA med storm og nå vil korpset Ohio University Marching 110 fremføre låten på NFL-kamp.

Artikkelen er over seks år gammel

YouTube har videoen i skrivende stund blitt sett av over 28,5 millioner mennesker og nettfenomenet har blitt omtalt i medier over hele verden.

I går kveld fremførte Ohio University Marching 110 YouTube-hiten med egne dansetrinn. Ifølge dirigent Andrew Trachsel var publikum helt med og forteller at mange kunne sangen.

- Vi fremførte låta «The Fox» i går kveld, og som du sikkert kan høre på stemmen min er jeg ganske sliten i dag. Det tok helt av i går! Det var en av de beste fremførelsene vi har hatt, vi nøt hvert eneste minutt, sier Trachsel til VG.

- Ganske morsom

Tidligere denne uken debuterte den populære låten på den amerikanske Billboard-listen på en imponerende 29. plass. Dagen etter ble låten fjernet fra iTunes etter at en tredjepart skal ha kommet med påstander rundt opphavsretten på «The Fox».

Dirigent Andrew Trachsel forteller at bandet pleier å ta populære låter og gjøre de til sine egne.

- Vi valgte denne låten fordi vi synes den er ganske morsom. Jeg fikk se den på YouTube i forrige uke, og vi bestemte oss umiddelbart for å fremføre denne. Denne låten var så bra at vi kommer til å fremføre den flere ganger i år. Blant annet skal vi fremføre den på NFL-kamp på mandag, forteller Trachsel.

Dirigenten synes låten er interessant og peker på at den har god humor og er godt laget. Videoen tror han er med å gjøre låten ekstra populær.

- Men hva heter det norske bandet? Kan du uttale det for meg? Det er ingen her som skjønner hvordan man skal si Ylvis. Hahaha..

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder