STJERNESPEKKET: «Pionér»-stjernene måtte skjerme seg med paraplyer da de ankom sin egen premiere. Fra venstre: André Eriksen, Erik Skjoldbjærg, Stephen Lang, Ane Dahl Torp, Aksel Hennie og Stephanie Sigman. Foto: Terje Bringedal

Meksikansk «Pionér»-stjerne valgte norsk design

Eggums datter klippet filmen * Sigman var nervøs *Ane Dahl Torp hadde smugkikket

HAUGESUND (VG) Mens Stephanie Sigman (26) vasset ned den røde løperen i en kremhvit Leila Hafzi-kjole, valgte kulturminister Hadia rød kjole fra Mango under åpningen av Filmfestivalen i Haugesund.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Skuespiller Stephanie Sigman, kjent for et norsk publikum fra hovedrollen i «Miss Bala» og som Eva i TV-serien «The Bridge», spiller svigerinnen til Aksel Hennie (37) i norske «Pionér». På premieren valgte hun også norsk design.

- Når det er en norsk film, syntes jeg at jeg måtte kle meg i norsk design. Jeg valgte Leila Hafzi, og prøvde flere kjoler, men det ble denne, og det er jeg stolt over! Sier Sigman til VG.

TRÅKKET PÅ: Ane Dahl Torps kjole ble sittende fast under en journalists sko ogble våt i kantene. Det tok hun med et smil i regnet. Foto: Terje Bringedal

Hun hadde ikke sett den ferdige filmen før torsdag kveld.

- Jeg er nervøs. Jeg er alltid nervøs foran en premiere, sier skuespilleren.

Tidligere på dagen demonstrerte Sigman norsk-uttalen for VGTV, men å uttale Leila Hafzi syntes hun var vanskelig.

s nye film fikk verdenspremiere da den åpnet Filmfestivalen i Haugesund. Og til tross for regn på Niagarafoss-skalaen, var det designprakt å se på den klissbløte, røde løperen.

Ane Dahl Torp (38) stilte i lys lilla, fotsid Cecilie Melli-kjole, som til allerede på løperen fikk våte kanter og i trengselen satt fast under en journalists fot.

MATCHE-MINISTER: Hadia Tajik kom fra Oslo Fashion Week til Haugesund, og tok et avbrekk fra norsk design med kjole i samme farge som løperen. Foto: Terje Bringedal

- Det er umulig å unngå, konkluderer Dahl Torp leende mens hun lirket løs kjolekanten.

Hun hadde sett filmen hun spiller en rolle som forsker i, og mente det var en fordel.

- Det er veldig hyggelig å ha gjort, for nå vet jeg at jeg kan være stolt over filmen, sier hun.

Kulturminister Hadia Tajik (30) valgte noe annet enn norsk design, og gikk for en rød, ettersittende kjole fra Mango og armbånd fra 2nd Day.

Jan Eggum (61) ankom strålende blid i mangefarget jakke i nervøs fløyel - og var stolt på sin datters vegne:

- Siden datteren min Frida (Eggum Michaelsen) har klippet filmen, er jeg forhåndsinnstilt på en sekser! Fastslår artisten.

STOLT FAR: Jan Eggums datter har klippet åpningsfilmen i Haugesund. Foto: Terje Bringedal

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder