Madeleine: Fra partyprinsesse til mammaperm

Prinsesse Madeleine (31) har gått fra å være partyprinsesse til å bli jetsetter i New York. Nå venter en ny hverdag for Sveriges yndling.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

31-åringen har hatt et innholdsrikt år. Både bryllupsplanlegging, selve bryllupsfesten og annonseringen av at hun blir mor for første gang, skjedde i fjor.

Natt til fredag ble hun og Chris O'Neill altså foreldre til en liten datter.

Hva burde barnet hete? Kom med ditt forslag her !

Det har gått over ti år siden prinsesse Madeleine regjerte på Stureplan, skriver Aftonbladet. I begynnelsen av 2000-tallet ble hun omtalt som partyprinsessen, og var hyppig på nattklubber i Stockholms trend-områder.

«Ikke alltid, men innimellom, ble selskapet eskortert inn fra lastebrygger og sideinnganger for å unngå unødvendig oppmerksomhet», skriver tidligere hoffreporter Daniel Nyhlén i boken «Prinsesse Madeleine» om denne tiden.

Hun reiste også ofte til St. Tropez med sin gjeng, som ofte holdt seg for seg selv når de festet.

Lei

BRYLLUP: Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill etter vielsen i kapellet på Slottet i Stockholm, Sverige. Foto: PA

I 2006 sa hun i et intervju at hun gjerne ville bli kvitt sitt ville stempel.

- Jeg er lei av å bli kalt for partyprinsesse. Det er klart, før gikk jeg ut nå og da. Men de siste tre årene har jeg brukt mest tid på å studere. Stempelet er der fortsatt, men jeg føler jeg har kommet meg godt videre fra den perioden, sa prinsessen i et intervju med nyhetsbyrået TT.

Studiene endte i en bachelorgrad i kunstvitenskap fra Stockholms universitet.

Etter bruddet med sin forlovede Jonas Bergström i 2010 flyttet Madeleine til New York. Der jobber hun ved sin mors stiftelse Childhood.

Det var også i New York hun møtte sin ektemann og barnefaren Chris O'Neill, gjennom sosietetsnettverket i den amerikanske storbyen.

Paret flyttet så sammen på beste Manhattan, før de etter hvert forlovet seg og annonserte det med en mye omtalt forlovelsesvideo.

Bryllup

I sommer giftet paret seg i Stockholm, og på gjestelisten var både dollarmilliardærer, sosietetstopper og kongelige fra mange land, deriblant norske kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Et par måneder senere fortalte Madeleine at hun skulle bli mor - på Facebook! Terminen var 25. februar, men datteren kom altså 21. februar svensk tid, 20. februar lokal tid i USA.

Nå er det klart for mammaperm for Madeleine.

- Jeg tror nok Madeleine kommer til å være mye sammen med sitt barn det første året. Det er nok det hun vil også, sier Aftonbladets kongeekspert Roger Lundgren til sin egen avis.

Uklart

Hoffet har foreløpig ikke opplyst noe om hvordan hennes første år som mamma skal legges opp.

- Jeg vet ikke hvordan hun planlegger etter fødselen eller hvordan hun kommer til å forholde seg til arbeidet med Childhood denne våren, sier informasjonsansvarlig Annika Sönnerberg ved Hoffet til Aftonbladet.

Hva angår penger er imidlertid prinsessen godt stilt. Hun har en privat formue på rundt 30 millioner kroner. Chris er også millionær, skriver den svenske avisen.

- Chris tjener veldig mye penger og har alle muligheter til å skjemme bort Madeleine og den nye prinsessen. Når de reiser er det alltid på førsteklasse eller business. Og dette barnet blir en kosmopolitt som reiser bekvemt, sier Aftonbladets kongeekspert Jenny Alexandersson.

Det er også ventet at de nybakte foreldrene vil tilbringe en del tid hos datterens farmor Eva O'Neill i London og hos mormor og morfar i Stockholm.

Trenger hjelp

En barnepike vil datteren også få, ifølge Aftonbladets eksperter.

- Det er et must. Madeleine kommer til å måtte gjøre ting for Childhood og av og til være med i offisielle sammenhenger. Og så må hun fly hjem til Stockholm også. Så hun kommer til å trenge en som passer på barna.

Det er foreløpig ikke klart hvor lenge paret vil bo i New York.

- Akkurat nå kommer vi til å være i New York på grunn av arbeidet og andre ting. Men hvem vet hvordan det blir i fremtiden. Ved et tidspunkt kommer vi til å flytte til Sverige eller et sted i Europa, men så klart - det handler mest om Sverige, sa Madeleine i et intervju med Svenska Dagbladet i sommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder