KONKURRENTER: Drømmen om å stå på Telenor Arena er ikke lenger en realitet for de syv gjenværende finalistene i «Idol». Her fra forrige ukes sending, hvor Lise Zosa måtte forlate musikkonkurransen. Foto: TV 2

KONKURRENTER: Drømmen om å stå på Telenor Arena er ikke lenger en realitet for de syv gjenværende finalistene i «Idol». Her fra forrige ukes sending, hvor Lise Zosa måtte forlate musikkonkurransen. Foto: TV 2 Foto: TV 2,

Avlyser «Idol»-finalen på Telenor Arena

TV 2: – Leit at vi har gått ut med noe som er feil

TV 2 reklamerte massivt for en stor finalesending direkte fra Telenor Arena. Nå får ikke lenger finalistene stå på den store scenen.

  • Sofia Storhaug
  • Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Senest i september skrøt kanalen av at finaleshowet skulle holdes i Telenor Arena. Fredag meldte TV 2.no at kanalen avlyser showet, som etter planen skulle holdes på Fornebu i Bærum.

– Vi har hatt veldig lyst til å ha det i Telenor Arena, men etter hvert ble det klart for oss at en uforholdsmessig stor andel av kostnadene ville gå til salen fremfor det som skal skje på scenen. Vi ønsker å gjøre finalen til en kveld der vi løfter finalistene og det som skjer på scenen, så det var egentlig det som avgjorde saken, sier assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad til VG.

Hvem tror du vinner «Idol»? Diskuter i kommentarfeltet nederst i saken!

- Leit

Den siste Idol-sendingen blir i stedet for sendt fra storsalen i Chateu Neuf på Majorstua. Denne salen har 1400 plasser, som er 21600 mindre plasser enn arenaen på Fornebu.

– Dere har reklamert veldig for Telenor Arena, er det flaut å nå måtte avlyse ?

– Det er selvsagt leit at vi har gått ut med noe som nå blir feil, men det av vi må ha finalen i Chateu Neuf er ikke flaut. Både Kurt Nilsen og Jenny Langelo har vunnet i Chateu Neuf, så det kommer til å bli kjempebra, og vi gleder oss, sier Laastad.

– Var det billettsalget som gjorde at dere trakk dere fra Telenor Arena?

– Vi har ikke begynt å selge billetter enda, tanken var at vi skulle begynne å selge billetter i dag. Vi har jobbet på spreng for å avklare dette.

Gledet seg til stor scene

DRØMMEN KNUST: Telenor Arena rommer tusenvis av flere publikummere enn storsalen i Chateu Neuf. Her er flyfoto over Telenor Arena. Foto:Trond Solberg,VG

– Hvordan reagerer deltakerne på dette?

– Deltakerne har sett for seg å stå på scenen på Telenor Arena. Men nå kan vi i stedet for putte ekstra penger på det som skjer på scenen, og det tror jeg de gleder seg over, og synes er bra, konkluderer Laastad.

I kveld er det duket for den fjerde finalerunden av Idol. De syv gjenværende deltakerne har selv fått lage sin egen versjon av låtene de fremfører. Sist uke måtte Lise Emilie Zosa Johannesen (19) forlate konkurransen.

Dette synger de i kveld:

Tara Lill Flåten Nicolaisen (17) fra Lakselv synger «Dog Days Are Over» (Florence & The Machine)

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron synger «Radioactive» (Imagine Dragons)

Jørn Trollebø Kvalheim (23) fra Måløy synger «The Pretender» (Foo Fighters)

Ingvar Olsen (24) fra Kvaløya synger «Close Up The Honky Tonks» (Dwight Yoakam)

Anniken Høve (29) fra Sortland synger «Uprising» (Muse)

Thomas S Pettersen (20) fra Fredrikstad synger «All Along The Watchtower» (Jimi Hendrix)

Jesper Jenset (17) fra Molde synger «Sing» (Ed Sheeran)

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder