Martin Halla imponerte mest under «Stjernekamp»-premieren

FORNEBU (VG) – Jeg var nervøs, men tror jeg klarte å legge inn det siste giret, sier en ydmyk Halla til VG.

  • Marthe Berg
  • Line Orfjell

Artikkelen er over fire år gammel

Første runde i «Stjernekamp» er over, og seerne har talt: Øystein Wiik, Tommy Fredvang og Eirik Søfteland gjorde minst inntrykk under premieren, og fikk dermed færrest stemmer. Ingen av deltagerne røk ut av konkurransen denne uken.
I sesongens første program fikk de ti deltagerne bryne seg på norsk rock. En av dem som imponerte både dommere og VGs anmelder mest var, noe overraskende, indiepop-artist Martin Halla (27).

– Det var veldig gøy å være tilbake i rocken. Jeg begynte faktisk i et rockeband, forteller Martin Halla til VG.

VGs Stein Østbø anmeldte programmet låt for låt. Se alle terningkastene her!

Var nervøs på forhånd

Halla ble kjent for det norske folket da han klatret helt til topps i sangkonkurransen «The Voice» på TV 2.

– Jeg var nervøs. Jeg tror alltid at jeg ikke holder igjen på noe, men når jeg kommer på scenen og det er live legger jeg inn det siste giret, sier han.

Under kveldens program tok 27-åringen pusten fra dommerne med sin tolkning av Jokkes «Hvis jeg var deg».

– Jeg skjønte ikke hvordan det skulle gå, men han fant nerven og blandet det triste og det morsomme. Han er en utrolig formidler, og jeg tror han har en fordel av at han er vant med å konkurrere, for han vet at han må prestere på den ene låten, sier dommer Mona B. Riise til VG etter lørdagens sesongpremie.

STJERNELAGET: F.v.: Tommy Fredvang, Maria Haukaas Mittet, Knut Erik Østgård, Heidi Gjermundsen Broch, Eirik Søfteland, Maria Karlsen, Martin Halla, Celine Helgemo, Øystein Wiik og Trine Rein skal kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer». Foto:Julia Naglestad,nrk

Svettet som en bøffel

I forkant av lørdagens premiere sa Return-vokalist Knut Erik Østgård at han ikke blir nervøs, og at han håper han får kjenne på den følelsen i løpet av «Stjernekamp». Det ønsket gikk så til de grader i oppfyllelse.

– Jeg svetter som en bøffel og har tisset på meg litt, flirte han etter at opptredenen var overstått.

Imidlertid modererte han seg litt da sendingen var ferdig.

– Men det var faktisk nære på! Jeg var veldig nervøs, og det var den deiligste følelsen jeg har kjent på lenge, sier han til VG.

Han forteller at han særlig ser frem til sjangerne hiphop, opera og latino.

– Jeg gleder meg mest til det jeg er usikker på, sier han.

VG +«Stjernekamp»-klar Return-vokalist: – Kona og barna betyr alt (Krever innlogging)

Dommernes tilbakemeldinger

Artist og komponist Torgny Amdam var gjestedommer i det første programmet, og har den siste uken jobbet med å forberede de ti deltagerne til kveldens program. Det øvrige dommerpanelet består i år som i fjor av Mona B. Riise og Thomas Felberg.

– Det er så sykt høyt nivå at forventningene mine er veldig, veldig høye, sier Riise.

Trine Rein – «10.000 lovers (in one)» av TNT

– Jeg tror «Stjernekamp» kommer til å bidra til at jeg utvikler meg som sanger, og jeg gleder meg til å få lov til å drive med noe av det jeg virkelig liker å holde på med, som er å stå på en scene, sier Rein.

– Dette er en sikkerlig power rock-låt som krever ekstrem lungekapasitet og styrke, og Trine Rein, jeg tror den hundekjøringen har gitt resultater – du har sinnssyk lungekapasitet! Jeg føler du er veldig hjemme i denne sjangeren. Det var nydelig levert og funket som fy, sier Riise.

– Dette er akkurat sånn som heavyrock skal gjøres. Topp start! Lykke til dere andre, sier Felberg.

ROCKET LØS: Trine Rein. Foto:Julia Naglestad,NRK

Tommy Fredvang – «Don't Think The Way They Do» av Span

– Span er et av favorittbandene mine og jeg var i sorg da de gikk fra hverandre. Jeg trives med å være sint jeg, flirer Fredvang.

– Jeg synes det var et kult låtvalg. Tatoveringene har aldri vært mer riktig enn nå. Jeg synes det er en god start, og gleder meg til å se deg videre, sier Felberg.

– Det er morsomt at du er en popgutt fanget i en rockekropp. Du synger bra, du får frem en desperasjon og et sinne og slipper deg løs, men jeg mener du har enda mer å gå på. Men det er pirking, og all over synes jeg det var veldig bra, sier Amdam.

TOLKET SPAN-LÅT: Tommy Fredvang. Foto:Julia Naglestad,NRK

Heidi Gjermundsen Broch – «Wild Bird» av BigBang

– Det var en ut av deg selv opplevelse, og bestemte meg for å gjøre så godt jeg kan på bortebane og ikke være redd, og det synes jeg jeg klarte, sier Gjermundsen Broch, som innrømmer at hun har vært litt mer nervøs enn planlagt dagene før kveldens premiere.

– Du har en stålsolid karriere som er langt fra rock, og jeg var livredd for vibratoren i stemmen din, for den er ikke rock, og den er der litt mye fortsatt, og jeg synes det var veldig fint, men det var ikke rock, sier Riise.

– Du synger klokkeklart, så alt i alt godkjent, sier Felberg.

KJENTE PÅ NERVENE: Heidi Gjermundsen Broch. Foto:Julia Naglestad,NRK

Øystein Wiik – «Kokken Tor» av deLillos

– Jeg har jo fått meg noen på trynet, og det var deilig å gi noen tilbake, sier Wiik.

–Du får frem et aggressivt snerr, og du står der med din alder og dine år på denne jorden og får denne låten frem. Jeg synes det funker mot slutten, sier Amdam.

– Jeg må bare få si at dette var litt sykt, sier Riise.

GA ALT: Øystein Wiik. Foto:JULIA NAGLESTAD,NRK

Maria Karlsen – «Slakt» av Raga Rockers

– Dette er en veldig fin sjanse for meg og vise hvem jeg er som artist. Jeg er jo den som er mist kjent. Altså Trine Rein er med, sier en stolt Karlsen.

– Du er rå, Maria. Du har en helt egen attitude og er en naturkraft. Jeg må si at dette er en overbevisende oppvisning. Det jeg gjerne skulle sett litt mer av er bevegelse mot slutten av låten, sier Felberg.

– Jeg la ikke merke til det at det ikke var dansing, for fy f, er det mulig? Dette viser hvor beslektet rock og rap er – det handler om levering. Jeg var skeptisk og tenkte «hvordan skal dette gå?», men jeg må skrive ned navnet ditt, for dette blir bra, sier Riise imponert.

RAGA ROCKER: Maria Karlsen. Foto:Julia Naglestad,nrk

Knut Erik Østgård - «Love don't bother me» av Stage Dolls

– Jeg blir ikke nervøs lenger, jeg har drevet med dette i 30 år, så jeg håper faktisk «Stjernekamp» kan få frem disse nervene igjen. Jeg gleder meg stort til dette, sier Østgård.

– Det var en veldig trygg og fin fremføring, og det er ikke tvil om at du er på hjemmebane. Jeg synes dette var helt fenomenalt å høre på, og vil gjerne ha denne versjonen i bilen min, sier Felberg.

– Dette er stødig og troverdig, og vi jobbet med innlevelsen, og det fikk du frem her, mener Amdam.

KLINTE TIL: Knut Erik Østgård. Foto:Julia Naglestad,nrk

Celine Helgemo - «Bendik og Årolilja» av Gåte

– «Stjernekamp» er et veldig fint skille for meg, fra å være barn og til å ønske et litt mer voksent publikum, sier Helgemo, som ble kjent da hun vant MGP Junior.

– Det dirret i kroppen. Du leverte med en enorm intensitet. Dette er egentlig en tragisk kjærlighetshistorie, og det klarte du å levere voksent og sylskarpt, sier Riise.

– Du har med deg kroppen og har med deg dramaet i låten frem. Tommel opp, sier Amdam, og kaller Helgemo et «ressurshulder».

FIKK TOMMEL OPP FRA DOMMERNE: Celine Helgemo. Foto:Julia Naglestad,nrk

Maria Haukaas Mittet- «I like you so much better when you're naked» av artisten Ida Maria

– Hva skal man si? Det var veldig gøy å se deg i denne settingen. Jeg synes dy synger låten veldig bra og gøy som bare det, sier Felberg.

– Du tør å gå ut på planken og balansere på ett bein. Jeg synes dette var en veldig hederlig fremføring, mener Amdam.

Jeg husker deg som så veldig kontrollert, men hadde glemt hvor god sanger du er. Du kan jo synge alt! Sier Riise.

DEN NYE IDA MARIA? Maria Haukaas Mittet. Foto:Julia Naglestad,nrk

Eirik Søfteland - «(Hei hei, vi er) Justervesenet» av Black Debbath

– Det er en veldig krevende låt, så det viktigste for meg i kveld er faktisk å puste, sier Søfteland, og forteller at han har drømt om å være rockestjerne hele livet.

– Det er ingen tvil om at du synger denne låten bra, men jeg håper jeg får litt mer sårbarhet og alvor utover, for vi kan ikke bare ha det gøy hele veien, sier Felberg.

– Du er en sinnssykt hardrockvoklaist, og det er faglig solid. Jeg synes du hadde en litt overdrevet innlevelse, men du synger så bra at man må begynne å snakke om andre ting, sier Amdam.

SANG BLACK DEBBATH: Eirik Søfteland. Foto:Julia Naglestad,nrk

Martin Halla - «Hvis jeg var deg» av Jokke & Valentinerne

– Jeg var guttesopran helt til jeg var 15-16 år, og så låt jeg forferdelig i noen år. De siste fire årene har jeg likt hvordan stemmen min høres ut. Jeg har lyst til å vise folk at jeg ikke er så alvorlig og melankolsk som folk tror jeg er, sier Halla.

– Jeg var så sykt spent på det her, for Jokke er av den store rockearven vår. Du leverer så sinnssykt. Jeg har aldri sett deg synge sånn før, og du gjør den til din egen, sier Riise.

– Jeg er rett og slett med deg hele veien, fra den poetiske sårheten til den totale desperasjonen. Dette her var rett og slett veldig troverdig, sier Amdam.

IMPONERTE DOMMERPANELET: Martin Halla. Foto:Julia Naglestad,nrk

Les også

Mer om

  1. Stjernekamp
  2. NRK

Flere artikler

  1. VG anmeldte «Stjernekamp»-premieren låt for låt

  2. VG anmelder «Stjernekamp» låt for låt

  3. Himmel og helvete i «Stjernekamp»

  4. «Stjernekamp»-Tommy nekter å ryke – tar ekstra dansetimer

  5. Heidi ute av «Stjernekamp»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder