Nakenvideo ble til ved et uhell – vant prestisjepris i England

Hilde Krohn Huse (26) hang naken i et tre i en halv time før noen fant henne, men det ble litt av en video ut av det hele.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Videoen har vunnet Bloomberg New Contemporaries 2015, en konkurranse for engelske sisteårsstudenter. Premien er å få videoen utstilt i et storstilt galleri som åpnes opp i november – der vil verkene vises i ett år.

Hilde Krohn Huse er en av 37 andre som vil få sitt verk utstilt i galleriet som ligger på veien opp mot Buckingham Palace, men det var ikke planlagt at 26-åringen skulle lage vinnerfilm.

VG+: Vanlige filmer med ekte sex (krever innlogging)

I utgangspunktet skulle Huse ut å filme en scene til en videoserie hun holdt på med. Hun gikk ut i skogen ved hjemstedet Aukra i Møre og Romsdal, rigget kameraet klart og begynte å henge i repet– så hektet foten seg fast.

– Der videoen slutter slo kameraet seg av, men jeg hang der og ropte på hjelp i 30 minutter, sier Huse til VG på telefon fra London.

En venn hørte til slutt ropene og kom til unnsetning.

Les også: Else kastet klærne på Instagram

– For meg er det naturlig å være naken foran kamera, men det ble nok litt spesielt for henne å hekte meg ned. Flaks at det kom noen jeg kjente, ler Huse.

Hun slapp unna hendelsen med et arr på ankelen.

– Jeg ble kvalm av å se på videoen første gang, jeg opplevde alt på nytt igjen. Men så sov jeg litt og oppdaget at videoen er ganske grei, sier hun.

Les også: Derfor sladdes ikke nakendating på TV

Savner Norge mye

Huse er fra Aukra, et sted hun besøker flere ganger i året, og savner mye. Hun flyttet til England med familien da hun var syv år gammel. I sommer ble hun ferdig med sin master i samtidskunst ved Slade School of Fine Art.

– Jeg har ikke peiling på hvorfor jeg valgte å gjøre dette. Jeg var flink til å tegne på skolen også hadde jeg dysleksi, så jeg ble mer opptatt av kunst enn noe annet, sier hun.

Hun har alle vennene sine i England, men legger ikke skjul på at hun aldri går lenge mellom hver gang hun besøker sitt opphavsland.

Visste du at: Norske fjorder er verdens beste reisemål?

– Jeg har jobbet på laksefabrikk noen somre hjemme i Aukra mens jeg besøker litt familie, sier hun.

– Det jeg liker aller best med Norge er alle fjellene og sjøene. Det ser du ikke her i London, legger hun til.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder