DRAMATISK: 2013 ble et dramatisk år for Kurt Nilsen. Han ble skilt og søsteren døde. Men økonomien i selskapet hans tok seg kraftig opp. Foto: HALLGEIR VÅGENES

DRAMATISK: 2013 ble et dramatisk år for Kurt Nilsen. Han ble skilt og søsteren døde. Men økonomien i selskapet hans tok seg kraftig opp. Foto: HALLGEIR VÅGENES Foto: ,

Kurt ga seg selv feit lønnsøkning

Kraftig inntektsøkning i sangerens selskap ** Belønnet seg rikelig

Kurt Nilsen (35) triplet driftsinntektene i fjor og innvilget seg selv en lønnsøkning på 2,2 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

2013-regnskapet til Lord Records AS fortoner seg i utgangspunktet som lystig lesning for daglig leder og styreleder Kurt Nilsen.

Ikke bare økte daglig leder lønnen fra 1,2 til 3,4 millioner.

Nilsen kunne også notere seg driftsinntekter på snaut 5,8 millioner, mot langt mer beskjedne 1,9 millioner i 2012, som vel må regnes som et mellomår for artisten fra Ytre Arna utenfor Bergen.

Lønnsøkningen innebar samtidig en kraftig økning i utgiftene. Driften gikk i pluss med 956 000. Etter skatt sto det igjen 634 000 kroner.

Solgte hytte til seg selv

Dette beløpet gikk i sin helhet til å rette opp selskapets underskudd i 2012 og dekket utbyttet på 300 000 som Nilsen samtidig fant det tilrådelig å ta ut.

I fjor solgte for øvrig Nilsen, som er eneste aksjonær i Lord Records, den berømte gitarhytta i Eidfjord med nedsatt pris til sitt eget selskap.

Avtalt pris, for den 200 kvadratmeter store og meget egenartede luksushytta som ble oppført i 2008, var drøyt seks millioner kroner.

Pris: Seks millioner

Den gang ble hytta, som kostet snaut åtte millioner å oppføre, taksert til 10,5 millioner kroner.

Nilsen solgte altså med tap, men til eget selskap, og han beholder hytta.

Eiendommen lå ute til salgs på det åpne marked fra november 2012 til i fjor høst.

Ifølge redegjørelsen til styreleder Nilsen fantes det potensielle kjøpere, men ingen bud i nærheten av prisantydningen på 6,5 millioner.

Styret i Lord Records vurderte derfor at en verdi på seks millioner var en rimelig pris.

SÆREGEN: Gitarhytta til Kurt Nilsen i Eidfjord kommune. Artisten solgte eiendommen til sitt eget selskap i fjor. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Foto: ,

Tilfredsstiller krav

I et brev til generalforsamlingen i Lord Records erklærte selskapets revisor, Frode Sekkingstad, at salget tilfredsstilte kravene i aksjeloven, og at det er rimelig samsvar mellom eiendommens verdi og kjøpesummen som Nilsen har avtalt med sitt eget selskap.

Det har ikke vært mulig å komme i kontakt med den populære artisten fra Bergen.

– Kurt ønsker ikke å la seg intervjue vedrørende gitarhytta, forsikret manager Jan Fredrik Karlsen i fjor, rett etter at overdragelsen var kunngjort.

– Men jeg kan si at salget er gjort i henhold til norske regler og lover, forsikret manageren, som ikke har vært tilgjengelig for spørsmål denne gang.

Gjeld: 5,7 millioner

Det fremgikk ikke av de innsendte dokumentene hva slags oppgjørsform som ble valgt under overdragelsen.

Nå viser det seg at Lord Records overtok Nilsens låneforpliktelser og gjeld på drøyt 5,7 millioner som er sikret med pant i hytta.Gitarhytta hadde ved utgangen av fjoråret en bokført verdi på 6,1 millioner.

Mesteparten av verdiene i selskapet er bundet opp i fast eiendom. I banken står det snaut 1,2 millioner.

Av notene til regnskapet fremgår det at gitarhytta ikke skal avskrives. Mye tyder derfor på at Kurt Nilsen planlegger et salg, om prisen blir god nok.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder